Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Ο Έλληνας των CDS, persona non grata για τον Πούτιν



Λίστα με πολιτικά πρόσωπα από την Ευρώπη που απαγορεύεται να εισέλθουν στην Ρωσία έχει καταρτίσει η Μόσχα.

Την ύπαρξη της λίστας επιβεβαίωσε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε, επισημαίνοντας πως πρόκειται για αντίποινα στις κυρώσεις που της έχουν επιβληθεί για τις συγκρούσεις στην Ουκρανία.

Στον κατάλογο των 89 συνολικά ονομάτων συμπεριλαμβάνεται και αυτό του Ελληνα Θεόδωρου Μαργέλλου, επιχειρηματία και συμβούλου επενδύσεων, που είχε δραστηριοποιηθεί μεταξύ άλλων και στην Ουκρανία και είχε κατηγορηθεί από τον υπουργό Αμυνας Πάνο Καμμένο για την υπόθεση των CDS.

Υπενθυμίζεται ότι το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας είχε κρίνει τους ισχυρισμούς του προέδρου των ΑΝΕΛ στην αγοραπωλησία για τα CDS, ψευδείς και συκοφαντικούς.

Ο ίδιος ο κ. Μαργέλλος πάντως, σε δηλώσεις του, υποστήριξε ότι «δεν έχει ιδέα» γιατί βρίσκεται στην εν λόγω λίστα.

Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, τόνισε ότι «η Ρωσία έχει απαγορεύσει τους τελευταίους μήνες σε πολλούς Ευρωπαίους πολιτικούς την είσοδο στα εδάφη της.

Όμως πλέον προχώρησε και στη δημοσιοποίηση των ονομάτων».






Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg