Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Καληνύχτα "μαύρο" - "καλημέρα" άσπρο, στις 06.00 την Πέμπτη 11 Ιουνίου για την ΕΡΤ

Την Πέμπτη εκπέμπουν όλα τα προγράμματα της ΕΡΑ και τα κανάλια ΕΡΤ-1 και ΕΡΤ-2
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
 
Στις 06.00 την Πέμπτη 11 Ιουνίου η ΕΡΤ θα αρχίσει και πάλι να εκπέμπει πρόγραμμα μετά από δύο χρόνια «μαύρο». 
 
Σύμφωνα με το σχεδιασμό θα προβληθεί βίντεο με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου, μια παράδοση που καταργήθηκε επί ΔΤ και ΝΕΡΙΤ και θα ακολουθήσει η εναλλαγή του λογοτύπου που εμφανίζεται πάνω αριστερά στην οθόνη από ΝΕΡΙΤ σε ΕΡΤ1.

Η δημόσια ραδιοτηλεόραση επιστρέφει σε σχεδόν πλήρη ανάπτυξη, δεδομένου ότι η κανονική επαναλειτουργία της ΕΡΤ3 θα ξεκινήσει στο άμεσο μέλλον. Επίσης επανακάμπτουν στα ερτζιανά και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί της ΕΡΑ: ΠΡΩΤΟ, ΔΕΥΤΕΡΟ, ΤΡΙΤΟ, ΕΡΑ ΣΠΟΡ, ΚΟΣΜΟΣ, ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ και περιφερειακοί σταθμοί. Το πρόγραμμα θα μεταδίδεται και μέσω του Διαδικτύου στο www.ert.gr.

Η πρώτη εκπομπή που θα μεταδώσει η ΕΡΤ 1 στις 06.00 θα είναι ενημερωτική και θα την παρουσιάζουν ο Νίκος Αγγελίδης και η Βασιλική Χαϊνά, που θα κρατήσουν τη σκυτάλη έως τις 08.00 για να την παραδώσουν στη Μαριλένα Κατσίμη και τον Γιάννη Δάρρα, ενώ στη συνέχεια και μέχρι τις 12.00 η ενημέρωση θα συνεχιστεί από τον Φάνη Παπαθανασίου και τη Μάριον Μιχελιδάκη.

Σε ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρονται δεσμεύσεις για «αξιόπιστη και πλουραλιστική ενημέρωση, με δελτία ειδήσεων που εστιάζουν στην αντικειμενική παρουσίαση της επικαιρότητας, χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς ακρότητες και υπερβολές, αλλά με τρόπο που τιμά και υπολογίζει τον πολίτη». Ο ενημερωτικός μαραθώνιος της ΕΡΤ συνεχίζεται στις 16.00 με την εκπομπή «Οn ΕRΤ» με την Ελένη Χρονά και τον Ανδρέα Ροδίτη.

Τα δελτία ειδήσεων ξεκινούν από τις 06.30 το πρωί και ακολουθούν μικρά δελτία στις 08.00, στις 09.00 και στις 10.00. Το πρώτο μεγάλο δελτίο ειδήσεων είναι στις 12.00. Ακολουθεί το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων στις 15.00 και το απογευματινό στις 18.00. Όλη η επικαιρότητα παρουσιάζεται στο κεντρικό δελτίο στις 21.00 και η ανασκόπηση της ημέρας που φεύγει στο νυχτερινό δελτίο, τα μεσάνυχτα.

Ο Πάνος Χαρίτος, δημοσιογράφος με μεγάλη πείρα και πολλές αποστολές σε εμπόλεμες περιοχές, θα παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο Ειδήσεων, που θα μεταδίδεται στις 21.00.

Αύριο Πέμπτη στις 22.00, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου «Το χαμένο σήμα της δημοκρατίας», ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει συζήτηση στο στούντιο με τον δημιουργό.

Ακόμα αύριο στις 20.00, οι πύλες του Ραδιομεγάρου στην Αγία Παρασκευή θα ανοίξουν για τους πολίτες που στήριξαν και στηρίζουν την ΕΡΤ στη νέα ιστορική της περίοδο. 
Τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του Στάθη Σούλη, θα παρουσιάσουν μια ξεχωριστή συναυλία στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου, ενώ στην εκδήλωση θα δώσουν το δικό τους «παρών» σημαντικοί Έλληνες καλλιτέχνες.

Επί σκηνής θα βρεθούν ο Θάνος Μικρούτσικος με την Αφροδίτη Μάνου και τον Κώστα Θωμαΐδη, η Λαϊκή Ορχήστρα Χρήστος Λεοντής υπό τη διεύθυνση του ίδιου του συνθέτη και με τη σύμπραξη της Ιωάννας Φόρτη και του Ζαχαρία Καρούνη, ο Γιώργος Ανδρέου με την Ελένη Τσαλιγοπούλου, οι Encardia, ο Κώστας Λειβαδάς, ο Απόστολος Ρίζος και ο Νίκος Ζιώγαλας.

Να σημειωθεί ότι στη συχνότητα της ΕΡΤ2 θα μεταδίδεται πολιτιστικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα.

Από την άλλη πλευρά η ΠΟΣΠΕΡΤ διαμαρτυρόμενη για τη μορφή και τις διαδικασίες επαναλειτουργίας της ΕΡΤ οργανώνει έξω από το Ραδιομέγαρο στις 19.00 συλλαλητήριο. 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg