Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

Με το βλέμα στραμένο στην συνάντηση Μέρκελ-Ολάντ-Γιούνκερ, ευρεία σύσκεψη στο Μαξίμου

Για πάνω από τρεις ώρες τώρα, στη σύσκεψη συμμετέχουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης...


... ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης και ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Σπύρος Σαγιάς.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές αντικείμενο της σύσκεψης είναι ο ορισμός των επικεφαλής σε δημόσιους οργανισμούς (ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ κτλ). Οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν ότι την κυβερνητική σύσκεψη δεν θα απασχολήσουν ζητήματα που αφορούν τις ιδιωτικοποιήσεις.

Αναφέρουν δε ότι η ελληνική πλευρά εργάζεται συστηματικά για την επίτευξη συμφωνίας το συντομότερο δυνατό και πως ακόμα και αν δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία μέχρι τις 5 Ιουνίου η Ελλάδα θα καταβάλει κάθε προσπάθεια να είναι συνεπής στην πληρωμή της δόσης στο ΔΝΤ όπως έχει κάνει όλο το τελευταίο διάστημα.

Η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου γίνεται παράλληλα με τη συνάντηση-δείπνο εργασίας Μέρκελ. Ολάντ, Γιούνγκερ στο Βερολίνο όπου θα συμμετάσχουν και οι επικεφαλής των 20 μεγαλύτερων ευρωπαϊκών επιχειρήσεων (European Roundtable of Industrialists, ERT).

Παρά το γεγονός ότι το κεντρικό θέμα της συνάντησης είναι οι προοπτικές της ευρωπαϊκής οικονομίας στην ψηφιακή εποχή, το ελληνικό θέμα είναι σίγουρο ότι θα συζητηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg