Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Δήλωση Μέρκελ για νέες συνομιλίες



Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ είναι ανοιχτή για συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, εάν ο ίδιος το επιθυμεί...


... δήλωσε ο εκπρόσωπός της Στέφεν Ζάιμπερτ και επισήμανε ότι στόχος του Βερολίνου ήταν πάντα η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

Θέλουμε ισχυρή Ευρωζώνη, δήλωσε ο Ζάιμπερτ και πρόσθεσε ότι τα γεγονότα τα δημιούργησε η ελληνική πλευρά, αναφερόμενος στο δημοψήφισμα.

Όπως διευκρίνισε πάντως το Βερολίνο θεωρεί θεμιτή την απόφαση μιας κυβέρνησης για δημοψήφισμα, δεν γνωρίζει το ακριβές ερώτημα που θα τεθεί και δεν επιθυμεί να λάβει θέση.

Νωρίτερα


Εναπόκειται στην Ελλάδα να κινηθεί σε ό,τι αφορά το αδιέξοδο για τις μεταρρυθμίσεις, φέρεται να δήλωσε η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ σε συνάντηση που είχε με την ηγεσία του κόμματός της CDU.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το διεθνές πρακτορείο Reuters, η Γερμανίδα καγκελάριος ανέφερε στους παριστάμενους ότι σχετικά με την Ελλάδα και δεδομένης της αβεβαιότητας που υπάρχει, οι αποφάσεις θα πρέπει να λαμβάνονται μέρα με τη μέρα.

Προειδοποίηση από την  αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου


Προειδοποίηση ότι δεν διακυβεύεται πλέον μόνον το κοινωνικό και οικονομικό μέλλον της Ελλάδας, αλλά διακυβεύεται το πολιτικό μέλλον της Ευρώπης, απευθύνει η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του αυστριακού Κόμματος των Πρασίνων, Ουλρίκε Λούνατσεκ, σε σημερινές δηλώσεις της στη Βιέννη, διαμηνύοντας, ταυτόχρονα, πως δεν επιτρέπεται να υπάρξει ένα Grexit και ασκώντας κριτική στους κοινοτικούς εταίρους για ακαμψία.

Όπως τονίζει, θα πρέπει επιτέλους να γίνει κατανοητό ότι η σκληρή πολιτική περικοπών ως μέσο θεραπείας έχει αποτύχει παταγωδώς και πως η συνέχιση αυτής της θεραπείας, παρά το γεγονός ότι έχει επιδεινωθεί η κατάσταση του ασθενούς, είναι απλούστατα λάθος.

Καταγγέλλοντας την απόρριψη των ελληνικών προτάσεων, για παράδειγμα στο θέμα της φορολόγησης των τυχερών παιχνιδιών ή των υψηλών κερδών των επιχειρήσεων, προπάντων από την πλευρά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου εκφράζει κατανόηση για την πρόταση δημοψηφίσματος του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του οποίου στόχος είναι ο τερματισμός της πολιτικής λιτότητας, έχοντας όμως η ίδια, όπως σημειώνει, επιφύλαξη ως προς τη χρονική στιγμή, που δεν θα έπρεπε να είναι πριν από μία συμφωνία.





Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg