Reuters/ Alkis Konstantinidis |
Ως τον «ιππότη» μίας νέας ευρωπαϊκής παράταξης, που αντιτίθεται στις αγορές, τις ιδιωτικοποιήσεις και την εξαθλίωση της μεσαίας τάξης, μέσω περικοπών και μειωμένων εργασιακών δικαιωμάτων, περιγράφει η Corriere della Sera τον Αλέξη Τσίπρα...
...σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε ο έλληνας Πρωθυπουργός στην ιταλική εφημερίδα.
Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, αυτές είναι οι επιπτώσεις της ακολουθούμενης πολιτικής που έχει εφαρμοστεί έως τώρα κατ' εντολήν των ευρωπαϊκών αρχών και η οποία θα πρέπει να αλλάξει ώστε να σωθεί η Ελλάδα και η Ευρώπη.
Πώς όμως, εξηγεί ο έλληνας Πρωθυπουργός.
Ο κ. Τσίπρας λέει ότι βλέπουμε τώρα τις επιπτώσεις της ακολουθούμενης πολιτικής στην Ευρώπη και τονίζει ότι θα πρέπει αυτή να αλλάξει για να σωθεί η Ελάδα και η Ευρώπη. «Εάν η Ευρώπη δεν μπορεί να διαχειριστεί μία τόσο μικρή χώρα (σ.σ. όπως η Ελλάδα), τότε τι θα κάνει με την Ισπανία και την Ιταλία; Έχουμε υποφέρει περισσότερο απ όλους» λέει ο έλληνας πρωθυπουργός.
Αναφέρεται, επίσης, στην αυριανή συνάντηση που θα έχει με την γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ, στην οποία, εκτιμά πως θα γίνει απολογισμός της προόδου που έχει επιτευχθεί έως τώρα.
«Θα θέσουμε ένα σαφές χρονοδιάγραμμα» για τη συμφωνία, λέει ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας: «Θέλουμε να βάλουμε οριστικό τέλος σε αυτή τη φρικιαστική συζήτηση για το Grexit που αντικατοπτρίζει εδώ και χρόνια το πρόβλημα της οικονομικής σταθερότητας στην Ευρώπη».
«Υπάρχουν τεχνικές λύσεις που μπορούν να αποτρέψουν ένα τρίτο πρόγραμμα βοήθειας και την ίδια στιγμή να παρέχουν ένα βιώσιμο μεσοπρόθεσμο όσον αφορά την αποπληρωμή του χρέους, προκειμένου να φέρουν την Ελλάδα πίσω στις αγορές πιο γρήγορα από ό, τι μπορείτε να φανταστείτε» τόνισε ο έλληνας πρωθυπουργός.
Επισημαίνει πως η ελληνική κυβέρνηση έχει καταθέσει μία πλήρη πρόταση, περιλαμβάνων και μέτρων που έχουν συμφωνηθεί στις διαπραγματεύσεις των τεχνικών κλιμακίων του Brussels Group.
Ο κ. Τσίπρας σημειώνει πως «το Grexit θα ήταν η αρχή του τέλους για την Ευρωζώνη». Δηλώνει ότι «το πρόβλημα είναι ότι κάποιοι είναι απρόθυμοι να αναγνωρίσουν ότι οι μεταρρυθμίσεις των τελευταίων πέντε χρόνων στην Ελλάδα έχουν αποτύχει, διότι αυτό θα κόστιζε. Η Ευρώπη και οι θεσμοί πρέπει να αναγνωρίσουν ότι η λιτότητα έχει αποτύχει. Δεν είναι μια εύκολη απόφαση, αλλά πρέπει να σκεφτούμε το οικονομικό κόστος μιας διαρκούς κρίσης ή, ακόμα χειρότερα, το ιστορικό κόστος μιας αποτυχίας».
πηγή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg