Σύμφωνα με αυτό ο μηχανισμός θα διασφαλίζει την ομαλή αναδιάρθρωση του ενδιαφερομένου σε περίπτωση χρεοκοπίας της χώρας.
Κύριος στόχος είναινα μη διακινδυνεύσει η ύπαρξη της νομισματικής ένωσης και να διασωθεί η ενότητα σε περίπτωση που μια χώρα είναι αφερέγγυα.
Ταυτόχρονα ο Σόιμπλε επιδιώκει τα «βάρος» να μοιράζεται στα άλλα κράτη μέλη, πάντα στο πλαίσιο της νομισματικής ένωσης.
Στο κόστος της αναδιάρθρωσης θα συμβάλλουν ή θα επιβαρύνουν κυρίως τους επενδυτές, οι οποίοι έχουν αγοράσει τα ομόλογα του δημοσίου της εν λόγω χώρας.
Μια τέτοια ρύθμιση πτώχευσης αποσκοπεί επίσης να εμποδίσει τις χώρες με υγιή δημόσια οικονομικά να είναι ευάλωτες σε «εκβιασμό» από μία χώρα που χρειάζεται τα χρήματα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ακόμη και πριν από πέντε χρόνια, στην αρχή της ελληνικής κρίσης, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών είχε αναπτύξει μια διαδικασία πτώχευσης, όμως, «φυλάχτηκε» στο συρτάρι.
πηγή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg