Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Ολάντ: "Ο συμβιβασμός δεν μπορεί να αναβάλλεται άλλο"



"Πρέπει να είμαι σαφής, η συμφωνία πρέπει να γίνει αμέσως!", τόνισε ο Ολάντ προσθέτοντας πως δεν μπορεί πλέον να "αναβάλλεται" ένας συμβιβασμός.


"Πάει καιρός που μιλάμε γι' αυτή τη συμφωνία, ας γίνει!", επέμεινε ο γάλλος πρόεδρος. "Ως Ευρωπαίος, δεν θέλω τη διάσπαση της ευρωζώνης", πρόσθεσε.

Ανάγκη να διατηρηθούν ανοικτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας για εξεύρεση λύσης, λέει ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών

Στην ανάγκη να διατηρηθούν με κάθε τρόπο ανοικτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας και συνεννόησης που θα επιτρέψουν την εξεύρεση μιας αμοιβαία επωφελούς λύσης στο πεδίο της διαπραγμάτευσης, συμφώνησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς με τον Γάλλο ομόλογό του Λοράν Φαμπιούς στην εκτενή τηλεφωνική επικοινωνία που είχε, χθες, μαζί του.

Ο κ. Κοτζιάς κατά την συνομιλία του με τον Γάλλο ομόλογό του ανέπτυξε τις ελληνικές θέσεις για τις τελευταίες εξελίξεις.

Εκτενή επικοινωνία είχε επίσης χθες ο κ. Κοτζιάς και με την ύπατη εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας, Φεντερίκα Μογκερίνι, με την οποία η συζήτηση εστιάστηκε στις τελευταίες εξελίξεις στα Βαλκάνια και στη Μέση Ανατολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg