Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Σήμα κινδύνου από τον δήμαρχο της Ρώμης για τρομοκρατικές επιθέσεις


Σήμα κινδύνου από τον δήμαρχο της Ρώμης για τρομοκρατικές επιθέσεις

Σε κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων κατά το Άγιο Έτος των καθολικών που ξεκινά τον ερχόμενο Δεκέμβριο, αναφέρθηκε την Πέμπτη ο δήμαρχος της Ρώμης Ινιάτσιο Μαρίνο.
«Όλες οι ενδείξεις που έχουμε από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, κάτι που μου επιβεβαιώθηκε και από αμερικανούς δημάρχους με τους οποίους μίλησα πρόσφατα, κάνουν αναφορά σε συγκεκριμένους κινδύνους τρομοκρατικών επιθέσεων στη Ρώμη και στην Ιταλία», τόνισε ο κεντροαριστερός δήμαρχος της Αιώνιας Πόλης, σε συνέντευξή του προς την εφημερίδα Corriere della Sera. 
Ο Μαρίνο πρόσθεσε ότι «δεν έχει την δυνατότητα να υπερασπισθεί την πόλη του μόνο με την βοήθεια της τοπικής Αστυνομίας».

Ο δήμαρχος της Ρώμης αναγνώρισε ότι υπάρχουν αντικειμενικές καθυστερήσεις στην διοργάνωση του Αγίου Έτους των καθολικών, προσθέτοντας όμως ότι ο πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι τον διαβεβαίωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα, με ειδική συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, θα λυθούν όλα τα σχετικά προβλήματα.

Ο Μαρίνο δήλωσε τέλος στην ιταλική εφημερίδα ότι «στη Ρώμη βρήκε ένα σάπιο κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα» με ένα πολιτικό σύστημα προσηλωμένο στις μπίζνες και στην ψηφοθηρία. Εξέφρασε ωστόσο την ελπίδα ότι με τη στήριξη του πρωθυπουργού θα καταφέρει να ξεπεράσει τα εμπόδια, αρχής γενομένης από την αποκομιδή απορριμμάτων και τα προβλήματα στα δημοτικά μέσα μεταφοράς που έχουν προκύψει τους τελευταίους μήνες. 



με πληροφορίες απόΔΟΛ,  ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg