Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Τσίπρας: «Δεν θα γίνω ο νέος Παπαδήμος»




Με τοποθέτηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ξεκίνησε η κοινή συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος με θέμα συζήτησης την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης προς τους εταίρους για την επίτευξη συμφωνίας.

Ο πρωθυπουργός στην τοποθέτησή του περιέγραψε την κατάσταση των τελευταίων ημερών και αναφερόμενος στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είπε: «Πήραμε εντολή να φέρουμε καλύτερη συμφωνία, αλλά δεν πήραμε εντολή να βγάλουμε την Ελλάδα από την Ευρωζώνη».

Ο κ. Τσίπρας τόνισε την κρισιμότητα των στιγμών και των αποφάσεων που θα πρέπει να ληφθούν. «Αυτό που έχει σημασία είναι η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ να σταθεί ενωμένη και συμπαγής μπροστά σε αυτές τις κρίσιμες αποφάσεις» είπε.

«Εγώ δεν πρόκειται να γίνω ο νέος Παπαδήμος. Εδώ που ήρθαμε, ήρθαμε όλοι μαζί. Ή θα συνεχίσουμε όλοι μαζί ή θα φύγουμε όλοι μαζί» είπε.

Κατά τη διάρκεια της 20λεπτης ομιλίας του πρωθυπουργού, απουσίαζε από τη συνεδρίαση ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος προσήλθε στη Βουλή λίγο αργότερα χωρίς να κάνει δηλώσεις.

Ο κ. Λαφαζάνης που ηγείται της Αριστερής Πλατφόρμας έχει εκφράσει τις διαφωνίες του για την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης. «Είναι παρόμοια με αυτή του Γιούνκερ» γράφει η ιστοσελίδα Iskra, που εκφράζει τις θέσεις της Αριστερής Πλατφόρμας.

Ο κ. Λαφαζάνης, που δεν υπέγραψε το κείμενο της πρότασης προς τους θεσμούς, έχει εκφράσει την αντίθεσή του σε ένα τρίτο μνημόνιο με σκληρά μέτρα λιτότητας που θα στραγγαλίσουν την ανάπτυξη, τονίζοντας ότι το «Όχι» του λαού στο δημοψήφισμα «δεν πρόκειται να μετατραπεί σε ταπεινωτικό 'Ναι' σε καινούρια μνημονιακά κρεματόρια».

Την αισιοδοξία τους για την επίτευξη συμφωνίας εξέφρασαν προσερχόμενοι στη Βουλή οι Νίκος Βούτσης, Γ.Σταθάκης, Δ.Μάρδας και Π.Κουρουμπλής.

«Δεν εξαρτάται μόνο από εμάς το αν θα υπάρξει συμφωνία» είπε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.

Στόχος της κυβέρνησης είναι την Κυριακή στη Σύνοδο Κορυφής να φύγει οριστικά από το λεξιλόγιο η λέξη Grexit, είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ.Παπαδημούλης, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι είναι λάθος να πιστεύει κανείς ότι όλα έχουν τελειώσει.

«Θα προσπαθήσουμε. Τα διλήμματα που μπαίνουν είναι πολύ σκληρά» δήλωσε ο Νίκος Ξυδάκης.

Ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, όπως και ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης (ο κ. Λαφαζάνης) δεν υπέγραψαν το κείμενο της ελληνικής πρότασης.

Αρχικά επικράτησε μία αναστάτωση και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ εμφανιζόταν προβληματισμένος και επιφυλακτικός, ωστόσο σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου δεν τίθεται θέμα και ο κ. Καμμένος θα στηρίξει κανονικά την κυβέρνηση.
Οι αντιστάσεις κάμφθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες έπειτα από συνάντηση του κ. Καμμένου με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο

Τέλος δύο ακόμα πρόσωπα προβληματίζουν το Μέγαρο Μαξίμου. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία είχε χθες μακρά σε διάρκεια συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα δεν έχει ξεκαθαρίσει τη στάση της, ενώ στους απρόβλεπτους συγκαταλέγεται και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.








πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg