Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Δύσκολη η ζωή για τον Σαμουνί

Ο Σαμουνί, το αφρικανικό λιοντάρι ηλικίας οκτώ χρονών, υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση στο νοσοκομείο ζώων του Ζωολογικού Κέντρου, Ραμάτ Γκατ κοντά στο Τελ Αβίβ

Ενας όγκος στην κοιλιά, έκανε δύσκολη τη ζωή στον Σαμουνί, ένα οκτάχρονο λιοντάρι που ζει σε ζωολογικό κήπο στο Ισραήλ κοντά στο Τελ Αβίβ.

Το ιατρικό προσωπικό του κήπου που παρακολουθεί τόσο τον ίδιο όσο και άλλα άγρια ζώα που βρίσκονται εκεί, διέκρινε τον τελευταίο καιρό το πρόβλημα που τον ταλαιπωρούσε και αποφάσισε πως έπρεπε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Μία διαδικασία διόλου εύκολη καθώς για να οδηγηθεί στο χειρουργικό τραπέζι ο βασιλιάς των ζώων, που ζυγίζει 200 κιλά, και του οποίου οι αντιδράσεις δεν είναι προβλέψιμες, απαιτείται ολόκληρη επιχείρηση και πρώτα πρώτα μια επιτυχημένη νάρκωση. Η επέμβαση, έγινε το πρωί της Τετάρτης.

Γενικότερα, τα λιοντάρια στη φύση ζουν περίπου 10-14 χρόνια, ενώ σε αιχμαλωσία μπορούν να ζήσουν πάνω από 20 χρόνια. Σε άγρια κατάσταση τα αρσενικά σπανίως ζουν πάνω από 10 χρόνια, καθώς οι τραυματισμοί από τις συνεχόμενες μάχες με αντίπαλα αρσενικά μειώνουν δραστικά τη μακροζωία τους.

Ο συνηθισμένος τόπος διαμονής των λιονταριών είναι η σαβάνα και οι γρασιδότοποι, αν και μπορεί να βρεθούν και σε θαμνώδεις περιοχές και δάση. Είναι ασυνήθιστα κοινωνικά ζώα σε σχέση με τα υπόλοιπα αιλουροειδή. Μια αγέλη λιονταριών συνήθως αποτελείται από συγγενικά θηλυκά, τα νεογνά τους και ένα μικρό αριθμό ενήλικων αρσενικών. Τα θηλυκά συνήθως κυνηγούν μαζί σε ομάδες.






πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg