Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2015

Ferrari 488 Spider 2016Η φίρμα από το Maranello έκανε τα αποκαλυπτήρια του μοντέλου που περιγράφει ως «το ταχύτερο V8...


... με τον κινητήρα στη συγκεκριμένη θέση -τοποθετημένο μπροστά από τον πίσω άξονα- και μεταλλική αναδιπλούμενη οροφή» και το οποίο θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του στην προσεχή διεθνή έκθεση της Φρανκφούρτης, το Σεπτέμβριο.

Ferrari 488 Spider 2016: Αεροδυναμικές συγκινήσεις 670 ίππων

Ο λόγος για την 488 Spider η οποία εκτός από τον παραπάνω χαρακτηρισμό, περιγράφεται επίσης από την ιταλική φίρμα ως «η πιο αποδοτικά αεροδυναμική spider που έχει κατασκευαστεί ποτέ από την Ferrari».Πέρα από τις πληθωρικές συστάσεις για τις ικανότητες της, αξίζει να σημειωθεί ότι το ιταλικό roadster διαθέτει ένα διπλό διαχύτη καθώς και ένα αεροδυναμικά τροποποιημένο πάτωμα που βελτιστοποιεί τη ροή του αέρα κάτω από το αμάξωμα και το οποίο, σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες αεροδυναμικές λεπτομέρειες, συντείνει στην αύξηση της κάθετης δύναμης.Σε ό,τι αφορά το βασικό της γνώρισμα, η μεταλλική αναδιπλούμενη οροφή απαιτεί 14 δευτερόλεπτα να ανοίξει και να κλείσει ενώ την εικόνα συμπληρώνει το πίσω τζάμι το οποίο μπορεί να λειτουργήσει ως ηλεκτρικά ρυθμιζόμενος ανεμοθραύστης τριών θέσεων.Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το αλουμινένιο χωροδικτύωμα της 488 Spider έχει σχεδιαστεί εξαρχής και αποτελείται από 11 διαφορετικά κράματα αλουμινίου σε συνδυασμό με άλλα ευγενή μέταλλα όπως το μαγνήσιο, εξασφαλίζοντας στο roadster ίδια επίπεδα στρεπτικής ακαμψίας με την 488 GTB.H ισχύς της προέρχεται από τον ίδιο διπλά υπετροφοδοτούμενο V8 της 488 GTB, ο οποίος έχει χωρητικότητα 3,9 λίτρων και αποδίδει 670 ίππους και 760 Nm ροπής, εξασφαλίζοντας στο ιταλικό roadster τη δυνατότητα επιτάχυνσης από 0-100 χλμ./ώρα σε 3,0 δευτερόλεπτα και από 0-200 χλμ./ώρα εε 8,7 δευτερόλεπτα, δηλαδή τις ίδιες ακριβώς επιδόσεις με την κλειστή εκδοχή της.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg