Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Βρήκαν την MH370;;

Συντρίμμια σε νησί του Ινδικού δίνουν ελπίδες για τον εντοπισμό της πτήσης MH370

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN, συντρίμμια αεροσκάφους βρέθηκαν στο νησί Ρεϊνιόν που βρίσκεται κοντά στη Μαδαγασκάρη, στον Ινδικό Ωκεανό.

Ερευνητές σημειώνουν, πάντως, ότι είναι πολύ νωρίς να πει κανείς ότι πρόκειται για τα συντρίμμια της πτήσης MH370.

Ειδικοί ερευνητές εξετάζουν τα συντρίμμια, τα οποία βρίσκονταν εδώ και κάποιο διάστημα στο νερό, προκειμένου να βρουν την προέλευσή τους.

Γάλλος εμπειρογνώμονας πιστεύει ότι μπορεί να βρέθηκαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους. Ο Ξαβιέ Τίτελμαν, πρώην πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας που εξειδικεύεται στην ασφάλεια των πτήσεων, δηλώνει ότι επικοινώνησε μαζί το το πρωί της Τετάρτης ένας άνδρας, κάτοικος του νησιού Ρεϊνιόν.

Ο άνδρας, όπως αναφέρει η Telegraph, έστειλε στον Τίτελμαν μια σειρά φωτογραφίες που έδειχναν τα συντρίμμια ενός αεροσκάφους. 

Αν και ο Τίτελμαν φαίνεται να πιστεύει πως τα συντρίμμια θα μπορούσαν να ανήκουν στην πτήση ΜΗ370, γάλλος εμπειρογνώμονας σημειώνει στο CNN ότι «είναι πολύ νωρίς να πούμε εάν πρόκειται για την πτήση ΜΗ370. Βρήκαμε τα συντρίμμια μόλις σήμερα το πρωί στις ακτές του Σεντ Αντρέ».


Το γεγονός ότι «εντοπίσαμε συντρίμμια στη Ρεϊνιόν δε σημαίνει ότι το MH370 πέταξε τόσο μακριά» εκτίμησε ωστόσο ο Τίτελμαν.
Αν «κατέπεσε στα ανοιχτά της Αυστραλίας, τα συντρίμμια του θα μπορούσαν απλά να παρασυρθούν από τα ρεύματα και να καταλήξουν σε αυτήν την περιοχή έπειτα από ένα χρόνο.

Αξιωματικός της υπηρεσίας ελεγκτών κυκλοφορίας της περιοχής δήλωσε το πρακτορείο Reuters: «Οι άνθρωποι προτρέχουν. Είναι κάτι περισσότερο από πιθανό ότι μιλάμε για συντρίμμια αεροπλάνου, αλλά δεν γνωρίζουμε ποιο τμήμα είναι» σημείωσε ο Ερίκ Τσεσνό για τις φήμες.

Το σημείο που βρέθηκαν τα συντρίμμια βρίσκεται πολύ δυτικότερα από το σημείο όπου επικεντρώνονταν οι έρευνες για τη χαμένη πτήση.

To Boeing 777 των Μαλαισιανών Αερογραμμών χάθηκε από προσώπου γης στις 8 Μαρτίου του 2014. Μετέφερε 239 επιβαίνοντες. Η εξαφάνισή του αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια στην ιστορία της πολιτικής αεροπορίας.

Οι έρευνες για την πτήση λέγεται ότι είναι οι πιο ακριβές στην ιστορία της αεροπλοΐας. Έχουν επικεντρωθεί στον νότιο Ινδικό Ωκεανό, δυτικά της Αυστραλίας και πραγματοποιούνται υπό την επίβλεψη της Αυστραλίας.

Το αεροσκάφος, που είχε απογειωθεί από την Κουάλα Λουμπούρ για το Πεκίνο με 239 επιβαίνοντες, χάθηκε από τα ραντάρ μία ώρα μετά την απογείωσή του.

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας




πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg