Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Άναψε 10 πυρκαγιές και προφυλακίστηκε ο "κατ επάγγελμα" εμπρηστής


Προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή κρίθηκε άνδρας ηλικίας 47 ετών, ο οποίος κατηγορείται ως υπαίτιος για 10 πυρκαγιές...


... που έχουν εκδηλωθεί στην ευρύτερη περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας στη διάρκεια των τελευταίων 3 ετών.

Τον άνδρα υπέδειξαν κάτοικοι του χωριού, ενώ ο ίδιος είχε συλληφθεί την περασμένη Κυριακή για την φωτιά που ξέσπασε το Σάββατο στη Σκλάβαινα.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις από την πυρκαγιά έχουν καεί περίπου 3.000 στρέμματα, κυρίως με ελαιόδεντρα, προκαλώντας σημαντικό οικονομικό πλήγμα στους καλλιεργητές.

Επίσης, έχουν προκληθεί σημαντικές ζημιές και σε ποιμνιοστάσια, αφού αρκετοί κτηνοτρόφοι δεν πρόλαβαν να απομακρύνουν εγκαίρως τα κοπάδια τους.

Ακόμη η φωτιά κατέκαψε 1.000 στρέμματα δασικής έκτασης, ενώ προκάλεσε ζημιές σε αποθήκες και αγροικίες. Στις 19 Ιουλίου είχε εκδηλωθεί φωτιά στην ίδια περιοχή, η οποία και αυτή είχε προκαλέσει ζημιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg