Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Παρασκευή, 14 Αυγούστου το έκτακτο Eurogroup για την Ελλάδα


Την Παρασκευή το έκτακτο Eurogroup για την Ελλάδα

Την Παρασκευή στις 4 το απόγευμα θα συνεδριάσει εκτάκτως στις Βρυξέλλες το Eurogroup με θέμα την έγκριση της συμφωνίας της Ελλάδας με τους δανειστές...


... δήλωσε εκπρόσωπος του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

Η συνεδρίαση, η οποία θα διεξαχθεί, όπως όλα προς το παρόν δείχνουν, με φυσική παρουσία των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, δεν αναμένεται να είναι ανέφελη, λόγω της στάσης κυρίως της γερμανικής πλευράς.

Ήδη, η εφημερίδα Bild αναφέρει ότι η γερμανική κυβέρνηση εκφράζει ενστάσεις και χαρακτηρίζει ανεπαρκές το κείμενο του τρίτου Μνημονίου. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, σε έκθεση του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών επισημαίνεται ότι το κείμενο της συμφωνίας δεν παρέχει επαρκείς κατευθύνσεις για τις πολιτικές που θα ακολουθηθούν, καθώς και για το χρονοδιάγραμμα των εφαρμοστικών νόμων που θα πρέπει να υιοθετηθούν μετά την ψήφιση του Μνημονίου.

Ωστόσο, θετική ήταν η πρώτη επίσημη αντίδραση του Βερολίνου, καθώς ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας έκανε λόγο για «ουσιώδες αποτέλεσμα».

Επιμένοντας, ωστόσο, στη σκληρή γραμμή, ο Στέφεν Ζάιμπερτ διεμήνυσε ότι πρέπει να μελετηθεί περαιτέρω το περιεχόμενο των συμφωνηθέντων πριν αποφασιστεί να τεθεί προς ψήφιση στο γερμανικό κοινοβούλιο.








πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg