Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Νεκρός ο υπ' αριθμόν 2 ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους




Ο δεύτερος στην ιεραρχία του Ισλαμικού Κράτους σκοτώθηκε την Τρίτη κοντά στη Μοσούλη του Ιράκ, σε αμερικανική αεροπορική επίθεση, ανακοίνωσε απόψε ο Λευκός Οίκος.


Ο Φάντιλ Άχμαντ αλ Χαγιάλι, που ήταν γνωστότερος με το όνομα Χάτζι Μουτάζ, σκοτώθηκε ενώ βρισκόταν σε ένα όχημα μαζί με ένα άλλο υψηλόβαθμο στέλεχος της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

"Ο Φάντιλ Άχμαντ αλ Χαγιάλι, γνωστός και ως Χάτζι Μουτάζ (...) σκοτώθηκε από αμερικανικό αεροπορικό πλήγμα στις 18 Αυγούστου κοντά στη Μοσούλη του Ιράκ μαζί με έναν υπεύθυνο για την επικοινωνία (των τζιχαντιστών), τον Άμπου Αμπντάλα" ανέφερε σε γραπτή ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Νεντ Πράις.

Ο αλ Χαγιάλι ήταν ο βασικός συντονιστής της οργάνωσης για θέματα μεταφοράς όπλων, εκρηκτικών, οχημάτων και προσώπων μεταξύ της Συρίας και του Ιράκ.

 Ήταν επίσης υπεύθυνος για τις επιχειρήσεις του ΙΚ στο Ιράκ τα τελευταία δύο χρόνια, μεταξύ των οποίων και η επιχείρηση για την κατάληψη της Μοσούλης τον Ιούνιο του 2014.




ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg