Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

Όταν το πληγωμένα θηρία οσμίζονται κίνδυνο, γίνονται πιο επικίνδυνα

Αντιμέτωποι με τον νέο νόμο, που σηματοδοτεί το τέλος τής προνομιακής τους σχέσης με την εκτελεστική εξουσία, οι καναλάρχες επιχειρούν να δημιουργήσουν μια "ανθρώπινη ασπίδα" υπέρ των προνομίων τους, προχωρώντας σε δρομολογημένες απολύσεις και εξωφρενικές μειώσεις μισθών.


Η αρχή έγινε στον ANT1 και τον ραδιοφωνικό Alpha, ενώ η έγκαιρη παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας και του υπουργείου Εργασίας αποσόβησε ανάλογες εξελίξεις σε άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς, στέλνοντας το μήνυμα ότι η κυβέρνηση θα διασφαλίσει την τήρηση της νομιμότητας "ώστε οι εργαζόμενοι να μην είναι θύματα εκβιασμών και εκφοβισμών".

Άμεσες ήταν οι αντιδράσεις συνδικαλιστικών σωματείων και εργαζομένων.

Αυστηρό επίσης μήνυμα στους καναλάρχες, και  από τους υπουργούς Επικρατείας Ν. Παππά και Εργασίας Γ. Κατρούγκαλο:

"Οι προϋποθέσεις της αδειοδότησης και ειδικότερα το καθεστώς των εργοδοτικών υποχρεώσεων που προβλέπει ο νέος νόμος θα εφαρμοστούν στο ακέραιο".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg