Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

Η επιστροφή στη Ρηγίλλης σημαίνει και επιστροφή στις «ρίζες»;



Η επιστροφή στις «ρίζες» της παράταξης είναι κομβικής σημασίας για τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας κ. Βαγγ. Μεϊμαράκη, αλλά και για πολλά ιστορικά στελέχη της.

Κι αν οι συνθήκες το επιτρέψουν, θα σηματοδοτηθεί το επόμενο διάστημα με την εκ νέου μετεγκατάσταση των γραφείων του κόμματος στο ιστορικό κτίριο της οδού Ρηγίλλης 18, που θα είναι η αρχή μιας νέας σελίδας, γραμμένης στη βάση των αρχών και αξιών της παράταξης.

Αυτές τις ημέρες, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ν.Δ. διερευνούν τόσο τις δυνατότητες απεμπλοκής του κόμματος από το συμβόλαιο για τη μίσθωση του κτιρίου της Συγγρού, όσο και εκείνες ενός νέου μισθωτηρίου με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το οποίο έχει στην κατοχή του τη Ρηγίλλης.
Αν η προσπάθεια ολοκληρωθεί επιτυχώς, τότε, αφού γίνουν οι απαραίτητες εργασίες στο εσωτερικό του ιστορικού κτιρίου που χρίζει αναστήλωσης, θα γίνει η μετακόμιση.

Με τη δημοσιοποίηση της πρόθεσης του κ. Μεϊμαράκη να επιστρέψει η Ν.Δ. στο «πατρικό της», πολλοί θυμήθηκαν την ημέρα του φθινοπώρου του 2011 που ο τότε πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Αντώνης Σαμαράς ξεναγούσε ο ίδιος στελέχη του κόμματος και δημοσιογράφους στο σύγχρονο κτίριο της οδού Συγγρού.

Κυριολεκτικά το... καμάρωνε ο κ. Σαμαράς, ο οποίος με την απόφασή του να εγκαταλείψει η Ν.Δ. το ιστορικό κτίριο της οδού Ρηγίλλης, (με το οποίο ο ίδιος δεν είχε ιδιαίτερους δεσμούς - και πως να έχει άλλωστε), επιδίωκε να σηματοδοτήσει μια νέα σελίδα στο κόμμα του (;;;)

Εκείνη την εποχή, ο τότε πρόεδρος του κόμματος αιτιολόγησε την απόφασή του στο ότι η μετακόμιση όλων των διάσπαρτων σε πολλά σημεία της πρωτεύουσας υπηρεσιών της Ν.Δ. (Κάνιγγος, Βασ. Σοφίας κ.α.), σε ένα κτίριο θα λειτουργούσε θετικά και για το ταμείο του κόμματος.
Παρά το γεγονός ότι το νέο ενοίκιο ήταν «τσουχτερό» (ξεκίνησε από 95.000 ευρώ τον μήνα, έναντι 5.000 ευρώ της Ρηγίλλης), σύμφωνα με τους υπολογισμούς του κ. Σαμαρά η συγκέντρωση όλων των υπηρεσιών στη Συγγρού θα απέδιδε οικονομία της τάξεως του 30% της συνολικής δαπάνης.

Η εκτίμηση του κ. Σαμαρά. δεν επιβεβαιώθηκε και, παρά τις περικοπές, η τρύπα μεγάλωνε διαρκώς.

Πριν ακόμη κλείσει το πρώτο εξάμηνο στη Συγγρού, ξεκίνησαν οι καθυστερήσεις στην καταβολή του ενοικίου προς την ιδιοκτήτρια εταιρεία Βωβού, ενώ μετά την καταγγελία της σύμβασης, η κατοχή του κτιρίου πέρασε στα χέρια τράπεζας.

Ο κ. Σαμαράς πήρε την απόφαση να ξενοικιάσει η Ν.Δ. τη Ρηγίλλης, στα τέλη του 2013, και να φύγει από εκεί ακόμα και το Ινστιτούτου Κων. Καραμανλής, το οποίο στεγαζόταν στο ιστορικό κτίριο μετά τη μετεγκατάσταση των γραφείων της Ν.Δ. στη Συγγρού.

Τα γραφεία της Ρηγίλλης ήταν τα μόνα που διατηρήθηκαν κυρίως λόγω της πίεσης των "παλιών" να μην κλείσει για πάντα η πόρτα του ιστορικού κτιρίου, από το μπαλκόνι του οποίου είχε καταχειροκροτηθεί ως νέος πρωθυπουργός ο Κ. Καραμανλής. Σημειωτέον ότι το κτίριο ενοικιάστηκε για πρώτη φορά από τη Νέα Δημοκρατία το 1975 από τον ιδρυτή της Κων. Καραμανλή.

Σήμερα, το κτίριο της οδού Ρηγίλλης 18 δεν θυμίζει σε τίποτα τη μεγάλη ιστορία που γράφτηκε στο εσωτερικό του στα χρόνια της Μεταπολίτευσης.

Χρειάζεται ανακαίνιση... Όπως και το ίδιο το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg