Σάββατο 15 Αυγούστου 2015

Η γερμανική βουλή ψηφίζει την Τετάρτη για το νέο ελληνικό πρόγραμμα



Για το πρωί της Τετάρτης προγραμματίστηκε η ψηφοφορία στη γερμανική Βουλή, για το τρίτο πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας...


... όπως προκύπτει από την επιστολή του προέδρου της Μπούντεσταγκ Νόρμπερτ Λάμερτ προς τους βουλευτές, η οποία ήλθε σε γνώση του Reuters.

Η Μπούντεσταγκ καλείται να εγκρίνει το πακέτο διάσωσης ύψους 86 δισ. ευρώ, μετά το πράσινο φως που άναψε το Eurogroup το βράδυ της 14ης Αυγούστου.

Παρόλο που το τελευταίο διάστημα το Βερολίνο τηρούσε πολύ σκληρή στάση έναντι της Αθήνας, επιμένοντας πως είναι αναγκαίο ένα δάνειο-γέφυρα, εντούτοις ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε καλωσόρισε τη συμφωνία.

«Τώρα η Ελλάδα κάνει μια σοβαρή προσπάθεια για μια νέα πορεία. Είχαμε μια καλή μέρα και ένα καλό αποτέλεσμα» είπε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά το τέλος της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Σύμφωνα με το Reuters, μολονότι δεν υπάρχει σοβαρή πιθανότητα η Μπούντεσταγκ να μην εγκρίνει το πρόγραμμα, η ψηφοφορία αποτελεί ένα τεστ για την κεντροδεξιά κοινοβουλευτική ομάδα των Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών, καθώς 65 βουλευτές του σχηματισμού του οποίου ηγείται η Άνγκελα Μέρκελ είχαν αρνηθεί τον Ιούλιο να υποστηρίξουν τις διαπραγματεύσεις για ένα νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα.

Η πιθανότητα να υπάρξουν νέες αντιδράσεις είναι μεγάλη, αφού δεν έχει εξασφαλιστεί η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα διάσωσης, κάτι που έθεταν ως όρο πολλοί βουλευτές.Ο πρόεδρος της γερμανικής Κάτω Βουλής κάλεσε το νομοθετικό σώμα σε ειδική συνεδρία την Τετάρτη το πρωί προκειμένου να ψηφίσει για το νέο πακέτο διάσωσης ύψους € 86 δισεκατομμύριων για την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg