Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Ο "άρχοντας" του μπάσκετ, Νίκος Γκάλης, αποθεώθηκε!

Αποθέωση Γκάλη στη φιλική νίκη του Αρη επί της Ολίμπια Λιουμπλιάνας

Την απόλυτη αποθέωση γνώρισε ο Νίκος Γκάλης, ο οποίος ήταν και το τιμώμενο πρόσωπο του τουρνουά «2ο Nick Galis Cup» που άνοιξε την αυλαία του το βράδυ της Παρασκευής στο Αλεξάνδρειο.


Ο θρύλος του Αρη και γενικότερα του ελληνικού μπάσκετ έκανε μάλιστα και το τζάμπολ στην αναμέτρηση του Αρη με την  Ολύμπια Λιουμπλιάνας, την οποία οι κίτρινοι νίκησαν με 72-60.

Μάλιστα, πριν από το τζάμπολ, ο «Νικ» μίλησε στον κόσμο και εξέφρασε την ευχή του ο Αρης να μπορεί να διεκδικεί και πάλι το πρωτάθλημα σε λίγα χρόνια:

«Μου είπε ο πρόεδρος να κατέβω για να παίξω, αλλά του είπα χρειάζομαι έναν χρόνο προπόνηση (σ.σ. γέλια). Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που ήρθε σήμερα. Να ευχαριστήσω τις ξένες ομάδες που μας τίμησαν με τη συμμετοχή τους. Γίνεται μία πολύ καλή προσπάθεια. Η ομάδα θα είναι πολύ καλή και ελπίζουμε ότι στα επόμενα χρόνια, θα μπορούμε να πούμε ότι ο Αρης θα χτυπάει πρωταθλήματα. Ευχαριστώ πολύ...».

Αγωνιστικά, οι Σλοβένοι μετά το πρώτο δεκάλεπτο, όπου οι Θεσσαλονικείς έψαχναν τα πατήματά τους, έχασαν την επαφή με το σκορ. Οι Αμερικανοί του Άρη με κορυφαίο τον Τζερέλ ΜακΝιλ «πάτησαν το γκάζι» και πρόσφεραν μία χαρούμενη βραδιά στον Δημήτρη Πρίφτη, ο οποίος θα 'χει την ευκαιρία για καλύτερα συμπεράσματα στον τελικό του τουρνουά με την Πρωταθλήτρια Τουρκίας, Καρσίγιακα.

Δεκάλεπτα: 21-17, 44-20, 61-47, 72-60.

Διαιτητές: Αναστόπουλος, Πουρσανίδης, Κορομηλάς

ΑΡΗΣ (Δημήτρης Πρίφτης): Ξανθόπουλος, Πελεκάνος 3 (1), Τσούπκοβιτς 5 (1), Φλιώνης, Γουάιτ 16 (3), Γουότερς 10, Ζάρας, Χάγκινς 7, Κοέν 9 (1), Μούρτος 4, Σίμτσακ 3, ΜακΝίλ 15

ΟΛΙΜΠΙΑ ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑΣ (Γκάσπερ Ποτόνικ): Ράιτ 2, Ρούπνικ 11 (1), Χρόβατ, Νίκολιτς 6, Βούσετιτς 4, Λαπόρνικ 25 (7), Ζάγορατς 7 (1), Μάχοβιτς 3, Ζάκις 2, Κάνκαρ

* Με 45’ λεπτά καθυστέρηση άρχισε ο 2ος ημιτελικός (αντί για τις 21:00 στις 21:45), λόγω της μη έγκαιρης έλευσης στο γήπεδο του Νίκου Γκάλη. Ο κορυφαίος Ελληνας καλαθοσφαιριστής αφίχθη στο Αλεξάνδρειο, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Ελένη και την κόρη του, Στέλλα, στις 21:22.

*Με την είσοδό του στην κεντρική σάλα του χώρου, που φέρει το όνομά του, ο Νίκος Γκάλης χαιρέτισε τους καλαθοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο του Αρη, με τους φιλάθλους στην κερκίδα (σ.σ. περισσότεροι από 3.000), να φωνάζουν συνθήματα υπέρ του και γιγαντοοθόνη να προβάλει στιγμιότυπα από την προ ετών δράση του στο παρκέ, από αγώνες του με τον Αρη και την Εθνική αμάδα

* Χαιρετισμό για το τουρνουά, στα αγγλικά και ελληνικά, απηύθυνε από το κέντρο του γηπέδου, πριν το τζάμπολ, κρατώντας από το χέρι τη σύζυγό του Τζώρτζια, ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Αρης, Νίκος Λάσκαρης. Ελάχιστα λεπτά αργότερα κάλεσε στο παρκέ τον Νίκο Γκάλη, ο οποίος, αφού αστειεύτηκε αρχικά με τον κ. Λάσκαρη, τόνισε: «Ελπίζουμε τα επόμενα χρόνια η ομάδα του Αρη να “χτυπάει” αγωνιστικά την κορυφή». Στην πορεία ο Γκάλης χαιρέτησε παίκτες και τεχνικό επιτελείο της Ολίμπια Λιουμπλιάνας και αργότερα έκανε συμβολικά το τζάμπολ στον αγώνα

* Στο ημίχρονο του αγώνα οι αρχηγοί των τεσσάρων ομάδων που συμμετέχουν στο τουρνουά έδωσαν στον Νίκο Γκάλη υπογεγραμμένες φανέλες των συλλόγων τους, με τον τελευταίο, ως εκπρόσωπο τη ΚΑΕ Αρης, να τις παραδίδει στο παιδικό χωριό SOS στο Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης, για να δημοπρατηθούν και τα έσοδά από τη διαδικασία να διατεθούν στο ίδρυμα.

2ο NICK GALIS CUP («Nick Galis Hall», Θεσσαλονίκη)

Παρασκευή 25/9
Λοκομοτίβ Κουμπάν-Καρσίγιακα 61-79
Άρης-Ολίμπια Λιουμπλιάνα 72-60

Κυριακή
Λοκομοτίβ Κουμπάν-Ολίμπια Λιουμπλιάνα 19:00 (ΕΡΤ3)
Καρσίγιακα-Άρης 21:00 (ΕΡΤ3)






πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg