Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Ημέρες ενδοοικογενειακού εμφυλίου στην ΝΔ;



Ημέρες ενδοοικογενειακού εμφυλίου ενδέχεται να βιώσει η Νέα Δημοκρατία εν όψει της εκλογής νέου προέδρου...


... καθώς εάν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης επιμείνει στην άρνησή του να είναι υποψήφιος, τότε είναι πολύ πιθανόν να υπάρξει μια αναμέτρηση κυρίως μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Ντόρας Μπακογιάννη.

Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, η προοπτική μιας τέτοιας αναμέτρησης προκαλεί ήδη αντιδράσεις από πολλές πλευρές στη ΝΔ και μένει να φανεί αν θα αποσοβηθεί αφού θα καταβληθούν προσπάθειες να αποφευχθεί το συγκεκριμένο σενάριο.

Το τοπίο ως προς τις υποψηφιότητες, οι οποίες θα πρέπει να κατατεθούν ώς την Παρασκευή, συνοδευόμενες από τις 50 υπογραφές των μελών της Πολιτικής Επιτροπής, παραμένει θολό και τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Με βάση τις πληροφορίες που υπάρχουν, σενάρια και σχέδια επί χάρτου ενδέχεται να ανατραπούν τις επόμενες ημέρες και να διαμορφωθούν νέα δεδομένα, ενώ πολλοί φοβούνται το ενδεχόμενο της διάσπασης.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης εμφανίζεται αποφασισμένος να μην είναι υποψήφιος, ενώ φέρεται ιδιαίτερα ενοχλημένος από τη στάση ορισμένων στη ΝΔ και την κριτική που του άσκησαν από το βράδυ των εκλογών. Ο ίδιος θεωρεί πως έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε στον χρόνο που είχε στη διάθεσή του, ενώ διαφωνεί κάθετα με τη διαδικασία εκλογής από τη βάση.

Η στάση των δελφίνων

Οι περισσότεροι δελφίνοι εμφανίζονται αμήχανοι μπροστά στις εξελίξεις. «Οφείλουμε να διαφυλάξουμε με τη στάση μας το κύρος και την απήχηση της ΝΔ στην κοινωνία» λέει ο Νίκος Δένδιας, ένα πρόσωπο που χαίρει εκτίμησης σε τμήμα της ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς και ο οποίος κρατάει κλειστά τα χαρτιά του.

Στάση αναμονής τηρούν και νεότεροι δελφίνοι, όπως η Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Βασίλης Κικίλιας, ενώ μόνο ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του, με ανάρτησή του στο Facebook.


Αναλυτικά, στο μήνυμά του, αναφέρει:

«Μεγάλο μέρος της κοινωνίας δεν εκφράζεται σήμερα από κανέναν.

Προσέρχεται στα διλήμματα που θέτει η πραγματικότητα και διατυπώνει το πολιτικό σύστημα, με μισή καρδιά και με την αίσθηση ότι εκ των προτέρων θα είναι χαμένη υπόθεση η αξιοκρατία και η δημιουργικότητα, η ασφάλεια και η δικαιοσύνη, χωρίς δηλαδή τις αναγκαίες προϋποθέσεις επιτυχίας που εγγυάται μια καλά οργανωμένη κοινωνία με θεσμούς που λειτουργούν.

Για αυτούς τους ανθρώπους, τους πολλούς, που περιμένουν μια ουσιαστική ρήξη με τις κακές συνήθειες του χθες και μια νικηφόρα σύγκρουση με το νέο λαικισμό που φυτρώνει σύριζα με το παλιό κομματικό κράτος, οφείλουμε να αλλάξουμε πρώτοι.

Για τους νεοδημοκράτες και τις νεοδημοκράτισσες που θέλουν ένα πραγματικά νέο ξεκίνημα με ενότητα, συλλογικότητα, αποφασιστικότητα και αξιοκρατία και ζητούν μια νέα και καθαρή πολιτική απάντηση πρέπει να υπερβούμε τα όρια των εσωκομματικών ισορροπιών που μικραίνουν τον ορίζοντα της παράταξης.

Για την κοινωνία που είναι θυμωμένη από όσα περνάει, αλλά και από το αίσθημα ότι δεν έχει επιλογή, ότι δεν υπάρχει λύση που θα την περιέχει, ότι απέχουν τα πρόσωπα που ξέρουν τι σημαίνουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και ζητάει αλήθεια χωρίς κολακεία, αλλά και χωρίς να της κουνάνε διαρκώς το δάχτυλο, οφείλουμε μια δημοκρατία Νέα και ισχυρή.

Πιστεύω ότι η διαδρομή μου, η πίστη μου ότι οι πολιτικές μάχες κερδίζονται με ανοιχτούς ορίζοντες, με συμμετοχή και έμπνευση των πολλών, μου επιτρέπει να σταθώ μπροστά σε όλους αυτούς τους ανθρώπους.

Θέτω την υποψηφιότητα μου για την Προεδρία της Παράταξης και καλώ όλους να συμμετέχουν στην εκλογή από τη βάση. Όλους όσοι πιστεύουν, όπως και εγώ, ότι τώρα θα δοθούν οι μάχες για μια πραγματικά ισχυρή κοινωνία με δικαιοσύνη και αλληλεγγύη.

Για να πετύχουμε το στόχο αυτό χρειάζεται παράταξη όλων των δυνάμεων.

Αλλάζουμε πρώτοι, για να εμπνεύσουμε τελικά και όλη τη χώρα».

Απόστολος Τζιτζικώστας

Κυρ.Μητσοτάκης: ΝΔ από την αρχή

Την ανάγκη να ξαναγίνει η ΝΔ κεντρικός διαμορφωτής των πολιτικών εξελίξεων στη χώρα και φορέας συνολικής εξυγίανσης και ανανέωσης του πολιτικού συστήματος, υπογραμμίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε άρθρο του με τίτλο «Νέα Δημοκρατία: Από την Αρχή» στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής.

Ο κ. Μητσοτάκης επαναλαμβάνει τη θέση υπέρ της ανάδειξης νέου προέδρου της ΝΔ από τη βάση, τονίζοντας πως η διαδικασία αυτή «αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία ανανέωσης όχι μόνο του κόμματος, αλλά και πολιτικού συστήματος της Ελλάδας, το οποίο βιώνει μια συνολική απαξίωση».

Παράλληλα, υπογραμμίζει πως η ΝΔ πρέπει να γίνει ένα κόμμα που «δεν θα διοικείται από τον αρχηγό και την παρέα του πίσω από κλειστές πόρτες» και πως χρειάζεται ένα κόμμα που θα παράγει «εφαρμοσμένη πολιτική» και το οποίο «δεν θα διστάζει να μιλήσει για 'ισοδύναμα μέτρα' φοβούμενο ότι έτσι θα αποξενώσει κάποια συντεχνία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg