Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

«Love» - Σεξουαλική εμπειρία τριών διαστάσεων


«Οι ερωτικές ταινίες έχουν εξαφανιστεί» πιστεύει ο σκηνοθέτης Γκασπάρ Νοέ...


 «Ερωτισμό πλέον μπορείς να βρει μόνον σε γκαλερ Τέχνηςί. Στην δεκαετία του 1970 μπορούσες να βρεις ερωτισμό ακόμα και στις ταινίες πορνό. Σήμερα οι σεξουαλικές εικόνες είναι ψυχρές και καθόλου ελκυστικές.»

http://www.thewrap.com/wp-content/uploads/2015/05/gaspar-noe-love-cannes-1.jpg
 
Γνωστός κυρίως από την άκρως τολμηρή ταινία του «Μη αναστρέψιμος» (2002) που είχε γυριστεί από το τέλος προς την αρχή και κάνει αίσθηση για την πολύλεπτη σκηνή βιασμού της Μόνικα Μπελούτσι σε μια υπόγεια διάβαση του Παρισιού, ο Αργεντίνος σκηνοθέτης που ζει και εργάζεται στην  Γαλλία, βρέθηκε στη χώρα μας για την παρουσίαση της τελευταίας ταινίας του «Love» στο πλαίσιο των Νυχτών Πρεμιέρας που αρχίζουν αύριο. Το «Love» προβάλλεται απόψε Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου στον κινηματογράφο ΔΑΝΑΟΣ στις 20.00.

Οπως και το «Μη αναστρέψιμος» το 2002, έτσι και το «Love» εφέτος, έκανε πρεμιέρα πριν από λίγο καιρό στο φεστιβάλ των Καννών. Οι Κάννες ανέκαθεν ήθελαν να έχουν μια, τουλάχιστον, πρόκληση σε κάθε διοργάνωσή τους. Αυτό που λέμε συχνά, μια ταινία - σκάνδαλο  για ν' ανάβουν λιγάκι τα αίματα. Το «Love» μπορεί να το προκαλέσει αφού περιέχει σκηνές αληθινού σεξ ανάμεσα στους δυο πρωταγωνιστές του, τον Kαρλ Γκρούσμαν, και την Αόμ Μουιόκ. Κάποια στιγμή μάλιστα, η εκσπερμάτωση γίνεται κατευθείαν προς την κάμερα, άρα προς τον θεατή, ο οποίος καθότι μιλάμε για 3D στρέφει ενστικτωδώς το πρόσωπό του για να αποφύγει.

http://i.f1g.fr/media/figaro/805x453_crop/2015/06/26/XVM7ddbc3b2-1bec-11e5-b398-d350d7c71e31.jpg
 
Και σαν να μην έφτανε αυτό, είναι γυρισμένο σε τρισδιάστατο φορμά. Για τον σκηνοθέτη άλλωστε, η μόνη «συμβολή» του σε ένα χιλιοειπωμένο θέμα, είναι ότι την δική του ταινία την γύρισε τρισδιάστατη. «Μπορεί το 3D να ακούγεται λίγο σαν Χόλιγουντ, όμως στην πραγματικότητα η ταινία κόστισε πάρα πολύ λίγο.»

http://api.ning.com/files/NHPaItPS5EgUv0sGIKihyw5Jh3Rd7DE5yEWF80CCEhyy5cD3Qo03b2DTw4lbviMZnAzmmpK4KS59yNnayrT34zTm3YR6Fe6c/peli21.jpg
 
Ασφαλώς, εν έτει  2015 ο κόσμος είναι τόσο συνηθισμένος στις σεξουαλικές εικόνς, διάχυτες παντού στο διαδίκτυο, που σιγά να μην «ψαρώσει» με μια τρισδιάστατη εκδοχή τους. Στις Κάννες  δημοσιογραφικός κόσμος έδειξε απαθής απέναντι στο «Love» και το ίδιο θα μπορούσες να πεις ότι συνέβει το μεσημέρι της Τρίτης στο auditorium του Γαλλικού Ινστιτούτου.

http://conversationsabouther.net/wp-content/uploads/2015/05/header.jpg?08c030
 
Ωστόσο, ο Γκασπάρ Νοέ επιμένει ότι η ταινία του δεν γυρίστηκε με στόχο το σοκ του θεατή αλλά ως μια προσπάθεια προβολής του εθισμού στην αγάπη σε συνδυασμό με την προσωπική του κινηματογραφική αναζήτηση , δηλαδή το 3D. «Δεν μπορώ να φανταστώ ότι σήμερα, τόσα χρόνια μετά την σεξουαλική επανάσταση, οι σκηνοθέτες να μη μπορούν να δείξουν σκηνές που σχετίζονται με το σεξ» είπε ο Νοέ, αρνούμενος φυσικά την σχέση του πορνό με την ταινία του. «Το σεξ είναι κάτι πολύ όμορφο, παίζει σοβαρό ρόλο στην ζωή μας, γιατί λοιπόν να μην το παρουσιάσουμε;»

http://i.blogs.es/01a5f5/love-gaspar-noe-trailer-3d/650_1200.jpg
 
Πάντως το «Love» αντιμετώπισε προβλήματα με την λογοκρισία σε διάφορες χώρες. Ο Νοέ μίλησε για τα προβλήματα που είχε η ταινία στην Ιαπωνία όπου τα επίμαχα σημεία των ανδρικών και των γυναικείων σωμάτων καλύπτονται από pixels με αποτέλεσμα η όλη εικόνα να βγάζει κάτι το έντονα κωμικό. «Περιέργως στην Ιαπωνία δεν έχουν πρόβλημα με το σπέρμα» πρόσθεσε επίσης.

http://d1oi7t5trwfj5d.cloudfront.net/20/b8/bfeddfac45f1bb563eb85c9f5a18/love-skip-crop.jpg
 
Ο Γκασπάρ Νοέ επιμένει ότι το «Love» είναι «μια ταινία για την ζωή» και όντως, αυτός παρολίγο να ήταν και ο τίτλος της ταινίας. Σε αντίθεση με τα όσα είπε στο φεστιβάλ των Καννώμ όπου  δεν είχε κανένα πρόβλημα με τον χαρκτηρισμό «πορνό», στην Ελλάδα το αρνήθηκε...

Στις ελληνικές αίθουσες η ταινία «Love» θα διανεμηθεί από την εταιρία Hollywood Entertainment την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου
 
http://img.over-blog-kiwi.com/1/44/39/87/20150506/ob_3f35e9_love-still-2.jpg
 
Γιάννης Ζουμπουλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg