Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Pole position GP Ιαπωνίας για τον N. Rosberg



Με τη βοήθεια και της τύχης ο N. Rosberg κατάφερε να κατακτήσει την pole position του GP Ιαπωνίας, επικρατώντας με διαφορά μόλις 76 χιλιοστών του δευτερολέπτου του ομόσταυλού του στην ομάδα της Mercedes-AMG Petronas, L. Hamilton.

Ο Γερμανός ήταν ταχύτερος στην πρώτη προσπάθεια που πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια του τρίτου και τελευταίου σκέλους των κατατακτήριων δοκιμών, κάτι που αποδείχθηκε αρκετό ώστε να του εξασφαλίσει μόλις τη δεύτερη pole position της φετινής σεζόν.

Και αυτό γιατί η έξοδος του D. Kvyat από την πίστα δεν επέτρεψε τόσο στον N. Rosberg όσο και στον L. Hamilton να πραγματοποιήσουν τη δεύτερη και τελευταία προσπάθειά τους στο Q3.

Παρά τη σφοδρή του μονοθεσίου της Red Bull και την ανατροπή του, ο D. Kvyat δεν υπέστη κάποιον τραυματισμό και θα εκκινήσει τον αυριανό αγώνα από την 10η θέση.

Στη δεύτερη σειρά της εκκίνησης, πίσω από τα δύο μονοθέσια της Mercedes-AMG Petronas, θα βρεθούν οι V. Bottas και S. Vettel, με τον Γερμανό πιλότο της Ferrari να μπαίνει σφήνα ανάμεσα στα δύο μονοθέσια της Williams εκμεταλλευόμενος τα λάθη που έκανε ο F. Massa.

Μάλιστα, ο Bραζιλιάνος διατήρησε οριακά την πέμπτη θέση των κατατακτήριων δοκιμών μιας και o χρόνος K. Raikkonen βρέθηκε έκτος και σε απόσταση μόλις 10 χιλιοστών του δευτερολέπτου από τη Williams του F. Massa.

Την πρώτη δεκάδα του grid συμπληρώνουν οι Ricciardo, Grosjean, Perez και Κvyat, με τους δύο τελευταίους να μην καταφέρνουν –για διαφορετικούς- λόγους να ολοκληρώσουν έναν χρονομετρημένο γύρο κατά τη διάρκεια του Q3.










πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg