Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

"Ταύρος εν υαλοπωλείω" ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης


Η σημερινή συνεδρίαση της ΚΕΦΕ συνοδεύτηκε από έντονο παρασκήνιο..


Η ένταση που σοβούσε ξέσπασε, λίγο μετά τις 15:00 σήμερα, όταν ο κ. Μεϊμαράκης εισήλθε στην αίθουσα της συνεδρίασης της ΚΕΦΕ και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στους κ. Παπαμιμίκο και Τσιμάρα, σχετικά με τη διαδικασία επιλογής της εταιρείας.

Χωρίς να διευκρινίζει εάν οι αιχμές του αφορούν την αξιοπιστία της διαδικασίας ή άλλα ζητήματα, ο κ. Μεϊμαράκης σημείωσε προς τους δημοσιογράφους ότι «την ώρα που ο κόσμος δοκιμάζεται από μία κυβέρνηση που παραπαίει, εγώ δεν συμβάλλω στη γελοιοποίηση της διαδικασίας που ενσυνείδητα γίνεται από τον γραμματέα Παπαμιμίκο και κάποιους άλλους.
Ούτε στο ντιμπέιτ συμμετέχω που επίσης είναι γελοιοποίηση. Απαιτώ να τελειώσει η διαδικασία του διαγωνισμού για τις προδιαγραφές. Πάω να πω στον Αμπατζόγλου να αποχωρήσει». Έτσι και έγινε.

Η συνεδρίαση διεκόπη, σε μια στιγμή που, εσωτερικά τουλάχιστον, φαίνεται ότι είχε επιλυθεί το ζήτημα της διαδικασίας ανάθεσης καθώς είχε συμφωνηθεί, τελικά, να υπάρξει δημόσια ανάρτηση στο διαδίκτυο, όπως προβλέπεται για τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου.

Η πλευρά Μεϊμαράκη ισχυρίζεται ότι δρομολογήθηκε μία διαδικασία, από τον Διευθυντή του κόμματος, που ουσιαστικά προεξοφλούσε τον ανάδοχο του έργου. Διαμηνύθηκε, δε, ότι ο εκπρόσωπος του Θεόδωρος Αμπατζόγλου θα συμμετάσχει ξανά σε συνεδρίαση της ΚΕΦΕ αφού καθοριστούν οι προδιαγραφές και προκηρυχθεί πρώτα ο διαγωνισμός για την εταιρεία που θα αναλάβει την εκλογική διαδικασία.

Ο Γραμματέας του κόμματος και Προεδρεύων της ΚΕΦΕ κ. Ανδ. Παπαμιμίκος ζήτησε να επαναληφθεί η διαδικασία λίγη ώρα αργότερα, στην οποία δεν επανήλθαν ο κ. Αμπατζόγλου και ο βουλευτής κ. Γ. Τραγάκης. Εκεί – και αφού επιβεβαιώθηκε η συμφωνία για τον διαγωνισμό και τον αριθμό των καλπών ανά την Ελλάδα (900 εκλογικά κέντρα, 1300 κάλπες) μέλη του οργάνου, όπως οι κ. Μεν. Δασκαλάκης και Φιλ. Ταυρής, ζήτησαν η απόφαση για το αντίτιμο συμμετοχής να ληφθεί την Τετάρτη. Ωστόσο, ο κ. Παπαμιμίκος ζήτησε να ολοκληρωθεί η συνεδρίαση με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν διαδοχικά οι Φιλ. Ταυρής, Σ. Ιωαννίδης, Θ. Δαβάκης, Γ. Πλακιωτάκης,

Τελικά ελήφθη η απόφαση για αντίτιμο 3 ευρώ, αδιακρίτως για παλαιά και νέα μέλη του κόμματος, η οποία ωστόσο υπερψηφίστηκε από 7 μέλη της Επιτροπής ενώ μειοψήφισε ο κ. Κόκκαλης που είχε προτείνει να ερωτηθούν σχετικά οι οργανώσεις του κόμματος.

Το οριακό του αποτελέσματος, δηλαδή 7 θετικές ψήφοι επί συνόλου 17 μελών (εκ των οποίων παρόντα είναι συνήθως τα 15) γεννά νέο κύκλο εντάσεων, καθώς η απόφαση μένει ανοικτή σε αμφισβήτηση. Πάντως, οι εκλογικοί κατάλογοι που θα χρησιμοποιηθούν να είναι όπως και το 2009 οι εκλογικοί κατάλογοι του Υπουργείου Εσωτερικών.

Επίσης η ΚΕΦΕ αποφάσισε ομόφωνα, αφού είχαν εγκριθεί οι τεχνικές προδιαγραφές από την τεχνική επιτροπή, με τη συμμετοχή των τεχνικών συμβούλων των υποψηφίων, οι  οποίες θα αναρτηθούν στη επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος, την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015, η επιτροπή προμηθειών να αποσφραγίσει τις προσφορές των εταιρειών ενώπιον των εκπροσώπων των υποψηφίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg