Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Ο Γιώργος Κύρτσος για την "κούρσα" διαδοχής στη ΝΔ

Για την εκλογή προέδρου στη Νέα Δημοκρατία μίλησε στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1» και τον Δημήτρη Γιατζόγλου ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος.

Όπως υποστήριξε, η κούρσα της διαδοχής εξελίσσεται με άσχημο τρόπο ενώ εκτίμησε πως υπάρχει κίνδυνος αυτός που τελικά εκλεγεί αντί να λάβει το 25%, να λάβει το 20%.

Στη συνέχεια ανέφερε πως οι συγκεκριμένες εκλογές θεωρητικά κάνουν καλό στο κόμμα διότι ανοίγεται προς την κοινωνία αλλά είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικός ως προς το πόσο αυτό μπορεί να επιτευχθεί δεδομένων των συνθηκών.

«Αυτή η ανοιχτή διαδικασία δίνει την ευκαιρία να ανοιχτεί η Νέα Δημοκρατία στην κοινωνία. Έτσι όμως όπως εξελίσσονται τα πράγματα, δεν ξέρω κατά πόσο μπορούν οι υποψήφιοι να απευθυνθούν στην κοινωνία».

Απουσία Καραμανλή - Σαμαρά

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, κεκλεισμένων των θυρών, για τη στάση που τηρήσει το κόμμα στο πολυνομοσχέδιο.

Από τη συνεδρίαση απουσιάζει τόσο ο Κώστας Καραμανλής όσο και ο Αντώνης Σαμαράς παρόλο που είναι η πρώτη συνεδρίαση στην οποία θα πάρουν τον λόγο και οι τέσσερις διεκδικητές της προεδρίας του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες η απουσία τους συνδέεται άμεσα με τη διαδικασία εκλογής προέδρου αφού και οι δύο πρώην πρωθυπουργοί θεωρούν ότι υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες η συζήτηση να ξεφύγει από το θέμα της συνεδρίασης.


Ανδρέας Παπαμιμίκος

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο εσωτερικό της Ν.Δ., μετά το χθεσινό «θερμό επεισόδιο», που έλαβε χώρα στην Συγγρού, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής.

Από εκείνη την ώρα άρχισαν να αναπτύσσονται διάφορα σενάρια, αναφορικά με την διαδικασία εκλογής του νέου αρχηγού.

Τις τελευταίες ώρες στην παρασκηνιακή συζήτηση, έχει ανακύψει και ένα ακόμη ζήτημα που σχετίζεται με τον γραμματέα της Ν.Δ. και πρόεδρο της ΚΕΦΕ Ανδρέα Παπαμιμίκο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το  parapolitika.gr, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης, δέχεται εισηγήσεις, προκειμένου να προχωρήσει στην διαγραφή του γαλάζιου γραμματέα.

Επειδή, μια τέτοια κίνηση θα δημιουργούσε πολύ περισσότερα προβλήματα, φαίνεται να έχει η συλλογή υπογραφών, από βουλευτές που βρίσκονται στον κύκλο επιρροής Μεϊμαράκη, οι οποίοι θα ζητήσουν τόσο μέσα από κείμενο, όσο και μέσω δημοσίων παρεμβάσεων την παραίτηση του κ. Παπαμιμίκου.



πληροφορίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg