Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Τι απέγινε το 'plan B' για παράλληλο νόμισμα και χακάρισμα ΑΦΜ πολιτών;

Την αρχειοθέτηση του αποκαλούμενου plan B του υπουργείου Οικονομικών, σχετικά με το παράλληλο νόμισμα και το χακάρισμα ΑΦΜ πολιτών...

... αποφάσισε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, διαβιβάζοντας την υπόθεση σε εισαγγελέα Εφετών, ο οποίος και θα αποφασίσει την τύχη της.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών με έρευνα  που διεξήγαγε ως προς τα μη πολιτικά πρόσωπα, κρίνει ότι δεν προκύπτουν ποινικά αδικήματα από τα καταγγελλόμενα και αρχειοθετεί την υπόθεση.

Το λόγο πλέον έχει ο εισαγγελέας Εφετών, ο οποίος θα αποφανθεί αν τελικά η υπόθεση πράγματι θα πάει στο αρχείο ή αν θα υπάρξουν περαιτέρω ενέργειες, όπως συμπληρωματική έρευνα ή ακόμη και άσκηση ποινικών διώξεων.

Κατά την προκαταρκτική εξέταση είχε ληφθεί υπόψην η ΕΔΕ που διενεργήθηκε από τη γενική γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κυρία Κατερίνα Σαββαΐδου, αλλά και η έρευνα του Μανώλη Σφακιανάκη, προϊσταμένου της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι οποίες δεν εντόπισαν επιλήψιμες ενέργειες.

Ως προς το σκέλος που αφορά τον κ. Γιάννη Βαρουφάκη, η δικογραφία έχει διαβιβαστεί στη Βουλή, βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών.









πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg