Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Κάλυψη από 56% έως 65% των "κόκκινων" δανείων.



Για συμφωνία στο μεγαλύτερο κομμάτι που αφορά τους πλειστηριασμούς μιλούν σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, ένα 24ωρο μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup και το τελεσίγραφο για επίτευξη συμφωνίας μέχρι το τέλος της εβδομάδας

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές μετά το τέλος της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου έλεγαν ότι για τα «κόκκινα δάνεια» η διαπραγμάτευση πλέον αφορά το χρόνο που θα ισχύει η προστασία αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχει συμφωνία ως προς το ύψος του ορίου, το οποίο, κατά τις τελευταίες πληροφορίες, θα καλύπτει ένα ποσοστό από 56% έως 65% των δανείων.


Οι ίδιες πηγές έλεγνα ότι βρίσκεται κοινός τόπος για τη φορολόγηση του τζόγου, ότι δεν γίνεται συζήτηση για «ξήλωμα» των 100 δόσεων δίνοντας μια εικόνα ότι αυτή τη στιγμή η διαπραγμάτευση σε όλα ανοιχτά θέματα γίνεται πιο κοντά στις ελληνικές θέσεις.

Σε καθε περίπτωση, υποστήριζαν οι ίδιες πηγές, μέχρι την επόμενη συνεδρίαση του Euroworking Group θα έχουν κλείσει όλα τα θέματα.

Στο θέμα της διαπραγμάτευσης αναφέρθηκε και ο Αλέξης Τσίπρας στην εισήγησή του στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπογράμμισε πως διαψεύστηκαν όσοι προέβλεπαν εμπλοκή στο χτεσινό Eurogroup.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε θετική εξέλιξη το γεγονός οτι η κυβερνηση δεν υποχώρησε στα παρακάτω θέματα: 100 δόσεις, ΦΠΑ και νόμο Κατσέλη. Επίσης εκτίμησε πως ειναι επιτυχία ότι αποσυνδέθηκε η πρώτη αξιολόγηση από τη διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης.






Πληροφορίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg