Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Στις εορταστικές εκδηλώσεις της Χίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Τη Χίο επισκέφθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, προκειμένου να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 108 χρόνια από την απελευθέρωση του νησιού από τον Οθωμανικό ζυγό.


Οι δηλώσεις του:

«Η απελευθέρωση της Χίου από τον τουρκικό ζυγό, στις 11 Νοεμβρίου του 1912, και η οριστική ενσωμάτωσή της στον Εθνικό μας κορμό, μας δίνει την ευκαιρία αλλά και μας επιβάλλει το χρέος να θυμόμαστε και να έχουμε ως οδηγό για το μέλλον, ιδίως υπό τις σημερινές κρίσιμες περιστάσεις, την τριπλή, τουλάχιστον, συμβολή του Λαού αυτής της ιστορικής ψηφίδας της Πατρίδας μας» δήλωσε ο κ. Παυλόπουλος μετά την παρέλαση για την επέτειο της απελευθέρωση.

«Πρώτον, την συμβολή στην διαμόρφωση των δημοκρατικών θεσμών από την αρχαιότητα και στην απόκρουση της περσικής εισβολής, η οποία και καθόρισε την πορεία του Δυτικού Πολιτισμού εν γένει. Δεύτερον, την συμβολή στην ευόδωση της Εθνεγερσίας του 1821, μεσ’ από τον ποταμό αίματος της Σφαγής της Χίου, δείγμα γραφής, δυστυχώς, της τουρκικής βαρβαρότητας. Και, τρίτον, την συμβολή στην διαχρονική οικονομική άνθηση του Έθνους, όπως η συμβολή αυτή εκφράζεται μεσ’ από την εδραίωση της ελληνικής εμπορικής θαλασσοκρατορίας ως σήμερα».

Αμέσως μετά την άφιξη του ο κ. Παυλόπουλος κατευθύνθηκε στον εορτάζοντα Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Μηνά, Βίκτωρος και Βικεντίου, όπου κατά τη διάρκεια της Δοξολογίας του απονεμήθηκε από το Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσών κ. Μάρκο, ο Σταυρός του Πρωτομάρτυρος Χίου Αγίου Ισιδώρου.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο των Πεσόντων και παρακολούθηση της παρέλασης πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων.

Στη συνέχεια στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ανακηρυχθεί σε Επίτιμο Δημότη Xίου και θα επισκεφθεί το Βυζαντινό Μουσείο της πόλης.

Το απόγευμα, πριν αναχωρήσει για την Αθήνα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επισκεφθεί στρατιωτικό φυλάκιο της Χίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg