Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Αναβολή της εκλογής νέου προέδρου της ΝΔ - "Βράζουν" πρώην υπουργοί



Την αναβολή των εκλογών ζήτησε νωρίς το πρωί της Κυριακής από τα Χανιά ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, προειδοποιώντας ότι αν δεν γίνει δεκτή η εισήγησή του δεν θα είναι υποψήφιος.

Ο κ. Μεϊμαράκης στην Κρήτη
Ο κ. Μεϊμαράκης αναχώρησε από το ξενοδοχείο όπου είχε καταλύσει από το βράδυ του Σαββάτου χωρίς να κάνει δηλώσεις.  

Την απόφαση να αναβληθούν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου της ΝΔ έλαβαν τα μέλη της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής του κόμματος, λόγω των τεχνικών προβλημάτων που παρουσιάστηκαν σε πολλά εκλογικά σημεία.

Στην ανακοίνωσή της η ΚΕΦΕ αναφέρει: 

«Με βάση τις διαβεβαιώσεις της νομικής υπηρεσίας του κόμματος, η εταιρία που είχε αναλάβει το τεχνικό μέρος της διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη νέου Προέδρου στη Νέα Δημοκρατία δεν τήρησε τις συμβατικές υποχρεώσεις της. Ως εκ τούτου, καθίσταται αδύνατη τεχνικά η διεξαγωγή της διαδικασίας των εκλογών για σήμερα, η οποία και αναβάλλεται».

Τα τεχνικά προβλήματα που οδήγησαν στην αναβολή των εκλογών ήταν γνωστά εδώ και ημέρες. Όπως καταγγέλλεται, η εταιρεία που ανέλαβε τη διαδικασία δεν κατάφερε να περάσει το λειτουργικό σύστημα στους φορητούς υπολογιστές, ενώ απουσίαζαν ακόμα και χειριστές των μηχανημάτων.

Το πρωί της Κυριακής σε ορισμένα εκλογικά σημεία ξεκίνησε η διαδικασία χειρόγραφα. Ωστόσο, μεταξύ των υποψηφίων και της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής υπήρχε συμφωνία να διακοπεί η ψηφοφορία και να μη συνεχιστεί χειρόγραφα, όπως το 2009, σε περίπτωση που διακοπεί η λειτουργία του μηχανογραφικού ελέγχου των ψηφοφόρων, λόγω φόβων για αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος.

"Φωνές" από πρώην υπουργούς

Στα κοινωνικά δίκτυα, πρώην υπουργοί και υφυπουργοί της Νέας Δημοκρατίας, εκφράζουν την αγανάκτησή τους



Τι λέει η "πλευρά" Μεϊμαράκη - "Αποτέλεσμα νίκης"

Αποτελέσματα από εκλογικά τμήματα όπου το πρωί της Κυριακής είχε ξεκινήσει η χειρόγραφη διαδικασία, έδωσε ο εκπρόσωπος του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην ΚΕΦΕ, Θεόδωρος Αμπατζόγλου.

Συγκεκριμένα, έδωσε τα εξης τμήματα με τον αντίστοιχο αριθμό ψήφων άνα υποψήφιο:
  • Λαγκαδάς: Μεϊμαράκης 33, Τζιτζικώστας 15, Γεωργιάδης 7, Μητσοτάκης 2
  • Ανδραβίδα: Μεϊμαράκης 33, Γεωργιάδης 2
  • Κύθηρα: Μεϊμαράκης 10, Μητσοτάκης 4, Γεωργιάδης 1, Τζιτζικώστας
  • Δερβένι: Μεϊμαράκης 9, Τζιτζικώστας 3, Γεωργιάδης 1, Μητσοτάκης 1
  • Πεντέλη: Μεϊμαράκης 39, Μητσοτάκης 21, Γεωργιάδης 9, Τζιτζικώστας 1
«Η εταιρεία αυτή, που διορίστηκε από κάποιους κυρίους, μάς έφερε εδώ ώστε να μη γίνουν εκλογές. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του» τόνισε ο κ. Αμπατζόγλου.

Νίκος Δένδιας 

«Πρέπει να συγκληθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Φτάνει ο κατήφορος! Δυστυχώς, δικαιώνεται η άποψή μου ότι θα έπρεπε να είχε προηγηθεί Συνέδριο», αναφέρει σε ανάρτησή του στα social media ο βουλευτής της Ν.Δ.

Ανάληψη ευθύνης από την Infosolution

Εξ ολοκλήρου ανέλαβε την ευθύνη για το σημερινό φιάσκο με την εκλογή προέδρου της Νέας Δημοκρατίας η εταιρεία που είχε αναλάβει να «τρέξει» το online συστήμα, το οποίο τελικά δεν λειτούργησε ποτέ με αποτέλεσμα να αναβληθεί η εκλογική διαδικασία.

Σύμφωνα με πηγές από τη λεωφόρο Συγγρού ο επικεφαλής της εταιρείας είχε συνάντηση με τον γενικό διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Τσιμάρα και τον υπεύθυνο μηχανογράφησης του κόμματος Φίλιππο Ταυρή.

Στη συνάντηση, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ο υπεύθυνος της Infosolution επέστρεψε την προκαταβολή που είχε λάβει αλλά και υπέγραψε δήλωση αποδοχής της ευθύνης.

Στην εταιρεία είχε επιρρίψει την ευθύνη και η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή στην ανακοίνωση με την οποία ενημέρωσε για την αναβολή της εκλογικής διαδικασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg