Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Σε αναβρασμό το Παρίσι



Εφόδους σε δύο σπίτια και μία εκκλησία στο προάστιο του Σεν Ντενί στο βόρειο Παρίσι πραγματοποίησαν ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας στη Γαλλία.


(Από το in.gr)

Την ίδια ώρα, σε συναγερμό βρίσκονται και άλλες ευρωπαϊκές χώρες μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου που στοίχισαν τη ζωή σε 129 άτομα.
  • Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Γαλλίας, 118 έφοδοι πραγματοποιήθηκαν χθες το βράδυ, έγιναν 25 συλλήψεις, κατασχέθηκαν 34 όπλα και ναρκωτικές ουσίες. Συνολικά, τις τελευταίες τρεις ημέρες έχουν πραγματοποιηθεί 414 έφοδοι, έχουν γίνει 60 συλλήψεις και έχουν κατασχεθεί 75 όπλα. Επίσης, έχουν επιβληθεί δεκάδες κατ' οίκον περιορισμοί.
  • Ισπανός αξιωματούχος είπε ότι οι γαλλικές αρχές έστειλαν ανακοίνωση στις Αρχές σε χώρες της Ευρώπης, ζητώντας τους να βρίσκονται σε συναγερμό για τον εντοπισμό ενός Citroen Xsara που μπορεί να μεταφέρει τον Σαλέχ Αμπντεσλάμ, ο οποίος θεωρείται ο όγδοος δράστης των επιθέσεων.
  • Η επιχείρηση στο Σεν Ντενί στο βόρειο Παρίσι έληξε με έφοδο σε διαμέρισμα. Μία γυναίκα καμικάζι ανατινάχθηκε, ενώ ακόμα ένας ύποπτος σκοτώθηκε. Ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών έκανε λόγο για «τουλάχιστον δύο νεκρούς, ίσως και περισσότερους».
  • Όπως αναφέρει το CNN, πραγματοποιήθηκαν έφοδοι σε δύο διαμερίσματα και μία εκκλησία.
  • Στόχος της επιχείρησης, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ ήταν ο «εγκέφαλος» των επιθέσεων στο Παρίσι, Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ.
  • Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το BFMTV, η γυναίκα καμικάζι είχε τεθεί υπό παρακολούθηση πριν από λίγες ημέρες και πληροφορίες αναφέρουν ότι επρόκειτο για την ξαδέλφη του.
  • Επτά άτομα συνελήφθησαν στη διάρκεια της επιχείρησης: τρεις άνδρες μέσα στο διαμέρισμα, ένας άνδρας και μία γυναίκα κοντά στο διαμέρισμα -ο ιδιοκτήτης του και η σύντροφός του-, ενώ άλλα δύο άτομα που κρύβονταν στην περιοχή συνελήφθησαν επίσης.
  • Από τη διάρκειας επτά ωρών επιχείρηση τραυματίστηκαν πέντε αστυνομικοί, ενώ σκοτώθηκε η Ντίζελ, ένας σκύλος της αστυνομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg