Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Ακροδεξιοί προπηλάκισαν μπροστά στη Βουλή τον Γ. Κουμουτσάκο και τον Μ. Βαρβιτσιώτη



Άγρια επίθεση από ομάδα ακραίων στοιχείων δέχτηκε ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, το απόγευμα της Πέμπτης, στο Σύνταγμα.

Ο κ. Κουμουτσάκος βρέθηκε στη συγκέντρωση που πραγματοποίησε η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος με αφορμή τις δηλώσεις του Νίκου Φίλη για τη γενοκτονία των Ποντίων, αλλά η παρουσία του δεν έγινε δεκτή από συγκεκριμένα άτομα που επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν την οργή των Ποντίων.

Ομάδα ατόμων προπηλάκισε τον γαλάζιο βουλευτή, εκτόξευσε εναντίον του μπουκάλια με νερό, του φώναζε «παραιτήσου» χαρακτηρίζοντάς τον παράλληλα «προδότη».

Ο κ. Κουμουτσάκος δεν απομακρύνθηκε από την περιοχή, αντίθετα κατευθύνθηκε προς το μέρος των αστυνομικών και στάθηκε ακριβώς από πίσω τους. Ωστόσο η συγκεκριμένη ομάδα διαδηλωτών δεν σταμάτησε και αποπειράθηκε να διαπεράσει τις αστυνομικές δυνάμεις για να γρονθοκοπήσει εκ νέου τον βουλευτή. Οι άνδρες της Αστυνομίας επενέβησαν για να τους σταματήσουν και η ένταση οξύνθηκε.

Ο κ. Κουμουτσάκος εισήλθε στη συνέχεια στη Βουλή με τα γυαλιά σπασμένα και το πρόσωπο γεμάτο μώλωπες και αίματα, ενώ το σακάκι του ήταν σκισμένο.  Μιλώντας σε δημοσιογράφους εντός του Κοινοβουλίου, με εμφανή τα σημάδια της επίθεσης στο πρόσωπό του, ο βουλευτής «έδειξε» τη Χρυσή Αυγή, αναφέροντας ότι τον πλησίασε ομάδα νεαρών, οι οποίοι τον εγκλώβισαν στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Περιγράφοντας τις κινήσεις τους εναντίον του, είπε ότι τον τραβούσαν, του πετούσαν αντικείμενα και του φώναζαν «Τι κρατάτε τον Φίλη ; Το γουρούνι; Εσείς τι κάνετε για να παραιτηθεί;” και συνέχισαν:   Όλοι ίδιοι είστε. Κάνατε αποικία την Ελλάδα».

Θύμα των τραμπουκισμών παραλίγο να πέσει και ο κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Όπως ο ίδιος ανέφερε σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες τον περικύκλωσε ομάδα νεαρών -τους οποίους ο κ. Βαρβιτσιώτης κατονόμασε ως μέλη του ΕΠΑΜ - και οι οποίοι συνεπικουρούμενοι από μέλη της Χρυσης Αυγής, όπως είπε ο πρώην υπουργός, τον καταδίωξαν  με σκοπό να του επιτεθούν.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης πρόλαβε και κατέφυγε εντός του κτιρίου της Βουλής, ενώ οι ακραίοι που τον κυνηγούσαν επιτέθηκαν σε έναν αστυνομικό που προσπάθησε να τον προστατεύσει και εκσφενδόνισαν εναντίον του μπουκάλια με νερό.



ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ

Την επίθεση κατά του βουλευτή της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκου, καταδίκασαν τα κόμματα και ο πρόεδρος της Βουλής.

Την απερίφραστη καταδίκη της βίαιης επίθεσης, εξέφρασε εκ μέρους της κυβέρνησης η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Την επίθεση κατά του κ. Κουμουτσάκου εκτός από τα κόμματα και τον πρόεδρο της Βουλής , καταδίκασαν και οι οργανώσεις των Ποντίων, που οργάνωσαν την συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος.

«Παρά το γεγονός ότι κάποιοι επιχειρούν να ξευτελίσουν την Βουλή, παραμένει το σύμβολο της Δημοκρατίας, με τα όποια προβλήματά της. Η αμέσως παρουσία μου εδώ, ήταν συμβολική και πολιτική και ακριβώς ήθελε να υποδηλώσει ότι οι πολιτικοί οφείλουν να δρουν θεσμικά και η πολιτική να ασκείται στο Κοινοβούλιο» τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος, μιλώντας στην ολομέλεια του σώματος , αμέσως μετά την επίθεση που δέχθηκε και έχοντας εμφανή στο πρόσωπο του τα σημάδια από την επίθεση αυτή.

Ο βουλευτής της ΝΔ θα υποβάλλει μήνυση κατά των δραστών.

Τα βίντεο που έχουν καταγράψει την επίθεση και τον ξυλοδαρμό του βουλευτή της ΝΔ στην πλατεία Συντάγματος, μελετά η αστυνομία προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες του ξυλοδαρμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg