Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Ολάντ: Η Γαλλία είναι σε πόλεμο εναντίον θρασύδειλων δολοφόνων




Η Γαλλία είναι σε πόλεμο εναντίον θρασύδειλων δολοφόνων, δεν εμπλέκεται όμως σε μια σύγκρουση πολιτισμών...


... υπογράμμισε σήμερα ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, υποσχόμενος ότι η χώρα του θα εντείνει τις επιχειρήσεις της εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις στο Παρίσι.

Σε ομιλία του ενώπιον και των δύο σωμάτων της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης ο πρόεδρος Ολάντ ζήτησε από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να υιοθετήσει τάχιστα ένα ψήφισμα εναντίον της τρομοκρατίας.

«Στο μεταξύ, η Γαλλία θα εντείνει τις επιχειρήσεις της στη Συρία», πρόσθεσε, χαρακτηρίζοντας τη χώρα αυτή ως «το μεγαλύτερο εργοστάσιο τρομοκρατών που έχει γνωρίσει ο κόσμος».

«Η Γαλλία είναι σε πόλεμο», συνέχισε, απευθυνόμενος στους Γάλλους βουλευτές και γερουσιαστές.

«Αλλά δεν εμπλεκόμαστε σε μια σύγκρουση πολιτισμών, επειδή αυτοί οι δολοφόνοι δεν εκπροσωπούν κανένα» πολιτισμό, υπογράμμισε.

Αυτή είναι η πρώτη φορά εδώ και έξι χρόνια που Γάλλος πρόεδρος εκφωνεί ομιλία ενώπιον και των δύο σωμάτων του κοινοβουλίου, στο λεγόμενο Κογκρέσο των Βερσαλλιών. Η διαδικασία αυτή αφορά κατά βάση συνταγματικές μεταρρυθμίσεις και σημαντικές ομιλίες των προέδρων.

«Η δημοκρατία μας έχει θριαμβεύσει απέναντι σε αντιπάλους που ήταν πολύ πιο ικανοί από αυτούς τους θρασύδειλους», συνέχισε ο Ολάντ.

Ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε ότι χρειάζεται ένας ενιαίος, μεγάλος συνασπισμός για να πολεμήσει στη Συρία, αποκαλύπτοντας ότι τις επόμενες ημέρες θα συναντηθεί με τους προέδρους των ΗΠΑ και της Ρωσίας, τον Μπαράκ Ομπάμα και τον Βλαντίμιρ Πούτιν, για να συζητήσει το θέμα αυτό.


ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg