Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Σουηδοί ακροδεξιοί αλωνίζουν τη Λέσβο



Το ακροδεξιό Σουηδικό κόμμα, "Σουηδοί Δημοκράτες" (Sverigedemokraterna) πραγματοποιεί καμπάνια μίσους εναντίον των μεταναστών σε ολόκληρη την Ευρώπη. Εθελοντές του κόμματος έφτασαν και στη Λέσβο...

... προπαγανδίζοντας πως το σουηδικό κράτος δεν προσφέρεται ως χώρα στην οποία οι πρόσφυγες θα μπορούσαν να καταφύγουν, διότι "δεν υπάρχουν χρήματα, στέγη ή εργασία".

Οι εθελοντές του ακροδεξιού κόμματος μοιράζουν μάλιστα και ένα κείμενο - μνημείο απανθρωπιάς, την ώρα που πρόσφυγες πνίγονται καθημερινά στα νερά του Αιγαίου. Το κείμενο τους φέρει σαν τίτλο το: "Όχι χρήματα, δουλειές και σπίτια".

Οι Σουηδοί ακροδεξιοί προειδοποιούν τους πρόσφυγες για τις συνθήκες που πρέπει να περιμένουν στη Σουηδία και μεταξύ άλλων αναφέρουν:

"Η Σουηδία προς το παρόν βοηθάει αυτούς που φεύγουν για να γλιτώσουν από τον πόλεμο και τον τρόμο, αλλά μπορούμε να προσφέρουμε μόνο σκηνές και κρεβάτια σε καταυλισμούς. Και κατά πάσα πιθανότητα θα σας στείλουμε πίσω στη χώρα σας".

Το οργανωμένο κύκλωμα δεν έχει μάλιστα "μυστική δράση", καθώς οι κινήσεις του επιβεβαιώνονται από το ίδιο το κόμμα Sverigedemokraterna.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες που διέρρευσαν το τελευταίο διάστημα στο Twitter, άνθρωποι που είχαν "προσληφθεί" από το κόμμα των Δημοκρατών, μοίραζαν φυλλάδια στους πρόσφυγες, λέγοντας πως στη Σουηδία έχει απαγορευθεί η κατανάλωση κρεάτων που καταναλώνουν οι μουσουλμάνοι, ενώ στη χώρα οι πρόσφυγες ζουν σε τεράστιες σκηνές, έχοντας μόνο τα απαραίτητα για τη διαβίωσή τους.

 
Το θέμα αναδείχθηκε μάλιστα και στη Washington Post.

Όπως παραδέχθηκε το κόμμα των Δημοκρατών, με δηλώσεις του εκπροσώπου του, Joakim Wallerstein στο κανάλι ΤΤ, η συγκεκριμένη κίνηση εντάσσεται στο πλαίσιο της καμπάνιας που έχει ξεκινήσει, προκειμένου να αποτρέψει τους πρόσφυγες να ζητήσουν άσυλο στη Σουηδία. Ο Wallerstein απέφυγε να σχολιάσει το περιεχόμενο των φυλλαδίων.

Το εν λόγω κόμμα έχει άλλωστε ασκήσει δριμύτατη κριτική στην πολιτική του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος που ηγείται της σουηδικής κυβέρνησης αναφορικά με το προσφυγικό, εκδηλώνοντας ανοικτά την αντίθεσή του.

Οι "Σουηδοί Δημοκράτες", στις εκλογές του 2014 εξέλεξαν 49 βουλευτές στο κοινοβούλιο της χώρας τους.







Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg