Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Στην Αθήνα ο Τζον Κέρι την ερχόμενη εβδομάδα

Tην ερχόμενη εβδομάδα φτάνει στην Αθήνα  ο Αμερικανός υπουργός Τζον Κέρι έχοντας  ως αποκλειστική αποστολή την προσέλκυση επενδύσεων.

Αυτό άλλωστε θα είναι το θέμα που θα συζητήσει με τον Αλέξη Τσίπρα κατά την διάρκεια της διήμερης παραμονής του στην Αθήνα στις 13 και 14 του μηνός. 

Κυβερνητική αισιοδοξία

Παρά τα δυσβάσταχτα  προβλήματα της καθημερινότητας η κυβέρνηση αισιοδοξεί ότι υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ.

Στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου  έλεγαν μάλιστα ότι η κινητικότητα που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα με τις αλλεπάλληλες επισκέψεις Ευρωπαίων αξιωματούχων στην Ελλάδα σίγουρα θα φέρει αποτελέσματα αφού πλέον οι ελληνικές θέσεις και απόψεις άρχισαν να γίνονται πιο κατανοητές στους εταίρους μας.

Αξιολογώντας μάλιστα την επίσκεψη του Γάλλου Επιτρόπου Πιέρ Μοσκοβισί και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς στην Αθήνα το διήμερο που μας πέρασε  τα στελέχη της κυβέρνησης τόνιζαν  ότι αποκόμισαν δυο θετικά συμπεράσματα.

 Το πρώτο και βασικότερο την συγκεκριμένη στιγμή είναι η διαφαινόμενη λύση στο θέμα των κόκκινων δανείων, θέμα που είχε τεθεί    ως κόκκινη γραμμή από την ελληνική κυβέρνηση. Όπως λένε κυβερνητικές πηγές  ο Πιέρ Μοσκοβισί αντιλαμβανόμενος από τις συνομιλίες που είχε με την ελληνική κυβέρνηση ότι τα περιθώρια υποχώρησης σε αυτό το θέμα είναι μικρά και συγκεκριμένα έδρασε όπως φαίνεται προς την σωστή κατεύθυνση προκειμένου την ερχόμενη Δευτέρα το Eurogroup να δώσει την έγκριση του προκειμένου να εκταμιευθεί η δόση των δυο δισεκατομμυρίων ευρώ.

Γι αυτό άλλωστε υπήρχε γι αυτό το θέμα και η χθεσινοβραδινή τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στους έλληνες αξιωματούχους και τα στελέχη της Ε.Ε.

Το δεύτερο  ζήτημα  για το οποίο η κυβέρνηση εμφανίζεται ικανοποιημένη έχει να κάνει με την διαφαινόμενη πρόθεση του Μάρτιν Σούλτς να προωθήσει το ελληνικό αίτημα για την απομείωση του χρέους από την στιγμή που η Ελλάδα έχει επωμιστεί το μεγαλύτερο βάρος του προσφυγικού προβλήματος.

Τα όσα είπε κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος στον Αλέξη Τσίπρα έπεισαν τον πρωθυπουργό ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα μπορεί να ξεκινήσει μια συζήτηση στην Ευρώπη για την χαλάρωση του ελληνικού  προγράμματος.



(Της Ελένης Καλογεροπούλου - Parapolitika.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg