Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Εκρηξη στον κινητήρα «δείχνουν» τα flight recorders του ρωσικού Airbus



 Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μία έκρηξη στον κινητήρα του Airbus A321 της εταιρίας Κogalymavia φέρεται να είναι η πιθανή αιτία του δυστυχήματος.

Δημοσιεύματα του αιγυπτιακού Τύπου που επικαλούνται πληροφορίες από την επιτροπή ειδικών από την Αίγυπτο που διενεργεί την έρευνα, αναφέρουν πως οι πληροφορίες από τα «μαύρα κουτιά» δείχνουν έκρηξη στον κινητήρα.

Εμπειρογνώμονες από την Αίγυπτο, καθώς και ομάδες από τη Ρωσία και την Ιρλανδία εξετάζουν τα μαύρα κουτιά, ελπίζοντας να βρουν απαντήσεις για την τραγωδία που στοίχισε τη ζωή σε 224 άτομα.

Οι ρωσικές υπηρεσίες πολιτικής αεροπορίας απορρίπτουν ως βιαστική κάθε εκτίμηση για τα αίτια της πολύνεκρης συντριβής πάνω από το Σινά, όμως, ελλείψει στοιχείων, τα σενάρια κάθε είδους οργιάζουν.

Μάλιστα, ο αιγύπτιος πρόεδρος έφτασε στο σημείο να απορρίψει ως «προπαγάνδα» τα περί κατάρριψης από τζιχαντιστές.

Όπως παραδέχθηκε ο Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι, ο πρόεδρος της Αιγύπτου, θα χρειαστεί χρόνος για να ολοκληρωθεί η έρευνα.

Η εξέταση των μαύρων κουτιών ξεκίνησε το μεσημέρι της Τρίτης, ωστόσο εκτιμάται ότι μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες ή ακόμα και μήνες, στην περίπτωση που οι καταγραφές στο μαύρο κουτί έχουν υποστεί ζημιά.








Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg