Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Στο ΣτΕ η σύμβαση συμβιβασμού ελληνικού Δημοσίου και Siemens

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας θα κρίνει τη νομιμότητα της συμφωνίας συμβιβασμού μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της Siemens

Η υπόθεση παραπέμθηκε ενώπιον της ολομέλειας του Ανώτατου Δικαστηρίου λόγω σπουδαιότητας από το Δ' Τμήμα του ΣτΕ.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ καλείται να κρίνει την συνταγματικότητα ή μη των διατάξεων του νόμου 4072/2012 που αφορά την επίμαχη «συμφωνία συμβιβασμού».

Ενώπιον της Ολομέλειας του ΣτΕ ορίστηκε εισηγητής της υπόθεσης ο σύμβουλος Επικρατείας Κ. Κουσούλης.

Στην δικαστική απόφαση σημειώνεται ότι ηSiemens από τις δεσμεύσεις που αποδέχθηκε με την υπογραφή της «συμφωνίας συμβιβασμού», δεν έχει ακόμη υλοποίηση τους όρους που αφορούν τις επενδύσεις της Γερμανικής εταιρείας στην Ελλάδα και την παροχή 90 εκ.ευρώ για «υποστήριξη φορέων και δραστηριοτήτων της Ελληνικής Δημοκρατίας».

Εξάλλου, το ΣτΕ έκρινε ότι είναι το αρμόδιο δικαστήριο να εξετάσει τη νομιμότητα της επίμαχης συμφωνίας και όχι τα Πολιτικά δικαστήρια.

Στο ΣτΕ έχει προσφύγει το Σωματείο «Έλληνες Φορολογούμενοι» και Έλληνες φορολογούμενοι και υποστηρίζουν ότι η «συμφωνία συμβιβασμού» είναι αντισυνταγματική.






Πληροφορίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg