Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

22χρονος Βέλγος συνελήφθη στις Βρυξέλλες για τις επιθέσεις του Παρισιού

 Ύποπτος για τις επιθέσεις του Παρισιού συνελήφθη στις Βρυξέλλες

Ένας άνδρας ηλικίας 22 ετών, συνελήφθη και προφυλακίστηκε στις Βρυξέλλες για «τρομοκρατικές δολοφονίες και συμμετοχή σε δραστηριότητες τρομοκρατικής οργάνωσης»...

...στο πλαίσιο της έρευνας για τις επιθέσεις του Παρισιού, ανακοίνωσε την Πέμπτη η βελγική ομοσπονδιακή εισαγγελία. Πρόκειται για τον 10ο ύποπτο για τις επιθέσεις στη γαλλική πρωτεύουσα.

Ο Αγιούμπ Μπ., Βέλγος που γεννήθηκε το 1993, προσήχθη την Τετάρτη κατά τη διάρκεια έρευνας στο προάστιο των Βρυξελλών Μόλενμπεκ-Σεν-Ζαν, η οποία σύμφωνα με τα βελγικά μέσα πραγματοποιήθηκε στο σπίτι που είχε ερευνηθεί τρεις ημέρες μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου.

 Ισχυρές δυνάμεις αναπτύχθηκαν τότε στο Μόλενμπεκ, από όπου κατάγεται ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ένας από τους κύριους υπόπτους που διαφεύγει.

Περίπου δέκα κινητά τηλέφωνα κατασχέθηκαν στη διάρκεια της έρευνας, ωστόσο δε βρέθηκαν όπλα ή εκρηκτικά, διευκρίνισε η εισαγγελία. Η εφημερίδα Het Laatste Nieuws αναφέρει πως το σπίτι ανήκε σε οικογένεια συγγενική του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, πέντε μέλη της οποίας έχουν φύγει για τη Συρία.

Σύμφωνα με τις βελγικές δικαστικές διαδικασίες, ο 22χρονος ύποπτος θα πρέπει να εμφανιστεί εντός πέντε ημερών ενώπιον δικαστή, ο οποίος θα αποφασίσει αν θα ανανεώσει ή όχι την προφυλάκισή του.





πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg