Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Η Αθήνα τραγουδά Σταύρο Ξαρχάκο



Η Αθήνα έχει ήδη βάλει τα καλά της και η Πλατεία Συντάγματος είναι στολισμένη και πανέτοιμη να υποδεχθεί τους δημότες, αλλά και τους επισκέπτες της πόλης - και μάλιστα μετά μουσικής.

Η σκηνή που έχει στηθεί στην κεντρική πλατεία φιλοδοξεί να συγκεντρώσει τα βλέμματα του κόσμου και η αρχή έγινε ήδη με τη Μαρίζα Ρίζου και την Big Band του Δήμου Αθηναίων σε μια όμορφη συναυλία την περασμένη Τρίτη.

Η συνέχεια στο συναυλιακό πρόγραμμα των φετινών εορταστικών εκδηλώσεων του δήμου θα δοθεί με τον καλύτερο τρόπο μέσα από την μουσική του Σταύρου Ξαρχάκου.

Τραγούδια του μεγάλου συνθέτη θα αποδοθούν από καλλιτέχνες της νέας γενιάς και εξαιρετικούς μουσικούς σε δύο συναυλίες, την καλλιτεχνική επιμέλεια των οποίων έχει η Ηρώ Σαΐα.

Η πρώτη συναυλία θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου, και θα αφορά σε κινηματογραφικά τραγούδια του μαέστρου. Η Ηρώ Σαΐα, o Ζαχαρίας Καρούνης και ο Θοδωρής Βουτσικάκης θα ερμηνεύσουν μεγάλες επιτυχίες του Σταύρου Ξαρχάκου, τραγούδια που αγαπήθηκαν μέσα από τις ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου και έγιναν αναπόσπαστο κομμάτι της μουσικής μας κληρονομίας.

Τους τρεις καλλιτέχνες θα πλαισιώνουν στη σκηνή οι μουσικοί: Νεοκλής Νεοφυτίδης, Ηρακλής Ζάκκας, Νίκος Σαμπαζιώτης, Χάρης Μέρμηγκας και Βασίλης Δρογκάρης.



Τα κινηματογραφικά θα δώσουν την σκυτάλη στα λαϊκά του Σταύρου Ξαρχάκου και τρεις ερμηνευτές θα κληθούν να φέρουν εις πέρας αυτό το δύσκολο έργο.

Τραγούδια που έχουν πει τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής μουσικής, που έχει αγαπήσει πλήθος κόσμου και δεν έχουν σταματήσει ποτέ να περιλαμβάνονται στις συναυλίες καλλιτεχνών όλων των ηλικιών θα ερμηνεύσουν επί σκηνής η Ερωφίλη, ο Πάνος Παπαϊωάννου και ο Χρήστος Νινιός.

Μαζί τους οι μουσικοί: Νεοκλής Νεοφυτίδης, Ηρακλής Ζάκκας, Δημήτρης Ρέππας, Νίκος Σαμπαζιώτης, Χάρης Μέρμηγκας και Βασίλης Δρογκάρης.
Και στις δύο συναυλίες -που θα αρχίσουν αυστηρά στις 19.30- η είσοδος θα είναι ελεύθερη. 




Πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg