Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

"Deadline" στην κυβέρνηση για συμφωνία για τα κόκκινα δάνεια των επιχειρήσεων


Διορία τριών ημερών στην κυβέρνηση για συμφωνία για τα κόκκινα δάνεια των επιχειρήσεων
Διορία τριών ημερών έχει η κυβέρνηση για να κλείσει την συμφωνία για τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια.

Στόχος είναι μέχρι το τέλος της εβδομάδας να έχει συμφωνηθεί το ρυθμιστικό πλαίσιο βάση του οποίου θα νομοθετήσει η κυβέρνηση σχετικά με την λειτουργιά των εταιρειών διαχείρισης των κόκκινων δάνειων των επιχειρήσεων. ωστόσο κυβερνητικοί παράγοντες δηλώνουν ότι δεν συζητά παρά μόνο για τα μεγάλα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια χωρίς όμως να δίνει, μέχρι στιγμής περισσότερες διευκρινήσεις.

Σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομίας μετά την πρώτη συνάντηση η οποία ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ, ο στόχος είναι έως την ερχόμενη Παρασκευή να κλείσει η συμφωνία για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων προκειμένου το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο να ψηφιστεί από τη Βουλή έως τις 18 Δεκεμβρίου.

Η ελληνική πλευρά φέρεται να συζητά μόνο για τα μεγάλα επιχειρηματικά δάνεια, αποκλείοντας το ενδεχόμενο πώλησης σε ξένα funds των μη εξυπηρετούμενων δανείων νοικοκυριών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Μάλιστα στέλεχος του υπουργείο που συμμετείχε στη συνάντηση με τους δανειστές τόνισε ότι «το θέμα αυτό δεν μετατίθεται για συζήτηση ούτε στην πρώτη αξιολόγηση τον Ιανουάριο ».

Κατά τη χθεσινή συνάντηση συζητήθηκαν ακόμα η αναβάθμιση και η συγκρότηση του Διακυβερνητικού Οργάνου Ιδιωτικού Χρέους καθώς και η δευτερεύουσα νομοθεσία για την εφαρμογή του νομού Κατσέλη.Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν σήμερα και αύριο Πέμπτη.




















Πληροφορίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg