Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Μια σπάνια ΒΜW Z8

ΒΜW Z8: Για τα μάτια σας μόνο

Ένας εξαιρετικός λόγος, ενδεχομένως και ο μοναδικός, για να ταξιδέψει κανείς -έστω και νοητά- μέχρι το μακρινό Phoenix των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής...

...αποτελεί η δημοπρασία ιστορικών οχημάτων που πρόκειται να διοργανώσει ο οίκος RM Sotheby’s.



Περισσότερα από 100 «διαμάντια» της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας περιλαμβάνονται στη λίστα της δημοπρασίας που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιανουαρίου στο πλαίσιο φεστιβάλ αυτοκινήτου που φιλοξενεί κάθε χρόνο η πρωτεύουσα της Αριζόνα.



Ανάμεσα σε αυτά, εμείς ξεχωρίσαμε την BMW Z8 όχι μόνο για τη σπανιότητα που προκύπτει από την παραγωγή των 5.703 μονάδων αλλά και για τα μόλις 885 χιλιόμετρα που το βαυαρικό roadster έχει διανύσει από το 2002 ως σήμερα.



Όπως μπορεί κανείς να αντιληφθεί από τις φωτογραφίες που της ασημί Ζ8, το roadster που μεταξύ άλλων έχει πρωταγωνιστήσει στην ταινία του James Bond “The world is not enough” βρίσκεται σε μουσειακή κατάσταση.



Με τις κλασσικές αναλογίες ενός πισωκίνητου roadster, η BMW Z8 μπήκε στην παραγωγή το 1998 έχοντας υιοθετήσει τις βασικές σχεδιαστικές αρχές του πρωτότυπου Z07 που η βαυαρική φίρμα είχε αποκαλύψει έναν χρόνο νωρίτερα στο διεθνές σαλόνι αυτοκινήτου του Τόκιο.



Κάτω από το αλουμινένιο καπό, βρίσκεται ένας V8 κινητήρας χωρητικότητας 4,9 λίτρων απόδοσης 400 ίππων, ο οποίος έχει στο πλευρό του ένα μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων.



Το 2002 η τιμή της BMW Z8 στην αμερικανική αγορά ήταν 128.000 δολάρια, ωστόσο 14 χρόνια μετά η αξία του αυτοκινήτου που δικαίως θεωρήθηκε ο διάδοχος της BMW 507 αναμένεται να ξεπεράσει τα 250.000 δολάρια.








Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg