Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

ΠτΔ - Χωρίς επενδύσεις η αυστηρή δημοσιονομική προσαρμογή δεν οδηγεί σε λύση


Παυλόπουλος: Χωρίς επενδύσεις, η αυστηρή δημοσιονομική προσαρμογή δεν οδηγεί σε λύση ανέφερε

Τον σημαντικό ρόλο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων στην κρίση που αντιμετωπίζει η Ευρωζώνη, γενικότερα, αλλά και η Ελλάδα, ανέδειξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος...

... υποδεχόμενος το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων κ. Βέρνερ Χόγιερ.

Η τόνωση των επενδύσεων σε καίριους τομείς της Οικονομίας, όπως είναι οι τομείς της καινοτομίας, της προστασίας του Περιβάλλοντος, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των στρατηγικών υποδομών δείχνει τον δρόμο για το πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τη βαθιά κρίση που μαστίζει την Ευρωζώνη και βεβαίως την Ελλάδα αυτή την περίοδο, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, και πρόσθεσε

« Γιατί χωρίς αυτές τις επενδύσεις, το να μένουμε απλώς και μόνο σε κανόνες αυστηρής δημοσιονομικής προσαρμογής δεν οδηγεί στη λύση».

Όπως τόνισε ο κ. Παυλόπουλος, χωρίς λύσεις, οι οποίες αφορούν την τόνωση της ρευστότητας, την τόνωση της ζήτησης και επομένως και του πληθωρισμού, που αποτελεί βασικό μέγεθος για την έξοδο από την κρίση, δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίσουμε το μεγάλο πρόβλημα, που είναι κοινό μας πρόβλημα, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης.




ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg