Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Έρχεται διαγωνισμος για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών

Νομοθετική πρωτοβουλία για την άμεση διεξαγωγή για πρώτη φορά στην Ελλάδα διαγωνισμού για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών αναλαμβάνει η κυβέρνηση μετά την άρνηση σύσσωμης της αντιπολίτευσης να συναινέσει στη συγκρότηση του ΕΣΡ.



Η κυβέρνηση, όπως είχε, προαναγγείλει ο αρμόδιος υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς θα καταθέσει τροπολογία προκειμένου να ξεπεραστεί το αδιέξοδο που έχει προκαλέσει το πολύμηνο «πάγωμα» της συγκρότησης του ΔΣ του ΕΣΡ λόγω ασυμφωνίας των κομμάτων.

Σύμφωνα μάλιστα με τον κοινοβουλευτικό προγραμματισμό η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να τρέξει γρήγορα το θέμα καταθέτοντας την τροπολογία εντός της εβδομάδας και ψηφίζοντάς την διάταξη την Παρασκευή.
Το περιεχόμενο της τροπολογίας δεν έχει γίνει γνωστό. Εικάζεται, πάντως ότι θα μεταφέρει αρμοδιότητες από το ΕΣΡ στο υπουργείο Επικρατείας για να μπορεί να διεξαχθεί ο διαγωνισμός.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις χθες ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε από το ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να διεξαγάγει τον διαγωνισμό για της τηλεοπτικές άδειες εντός του Φεβρουαρίου.

«Οι δήθεν μεταρρυθμιστές και υποστηρικτές της ελεύθερης αγοράς με πείσμα εδώ και τρεις μήνες μπλοκάρουν την εκλογή του ΕΣΡ στη Βουλή για να μη γίνει διαγωνισμός και να μη δοθούν νόμιμες άδειες στα Μέσα Ενημέρωσης. Ξεπληρώνουν γνωστά γραμμάτια. Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε και να βάλουμε τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Προσπαθούν να μας καθυστερήσουν αλλά δεν θα καταφέρουν να μας σταματήσουν» είπε ο κ. Τσίπρας και προανήγγειλε ότι ο διαγωνισμός θα γίνει ίσως και μέσα στο Φεβρουάριο.

«Ελπίζω μέχρι τότε να συναινέσει και η ΝΔ γιατί θα εκτεθεί ανεπανόρθωτα» συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας.















πληροφορίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg