Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Συνελήφθη υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, για δωροδοκία

Για σοβαρή υπόθεση δωροληψίας , συνελήφθη 60χρονος τραπεζικός υπάλληλος ,υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Αρκαδία, στις τελευταίες εκλογές...


... προερχόμενος από τους Οικολόγους –Πράσινους . Η υπόθεση την οποία χειρίσθηκε η αρμόδια υπηρεσία Δίωξης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ αφορά χρηματοδότηση επιχείρησης μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ .

Για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται επιπλέον πέντε υπάλληλοι του Υπουργείου Οικονομικών, για το αδίκημα της δωροληψίας υπαλλήλου κατ’ εξακολούθηση και μια φοροτεχνικός, για άμεση συνέργεια σε δωροληψία υπαλλήλου κατ’ εξακολούθηση. Ανάμεσά τους είναι ένας υπάλληλος στην κατηγορία του οικονομικού επιθεωρητή, δυο υπάλληλοι του ΣΔΟΕ και ένας υπάλληλος στα δημόσια έσοδα.

Οι παραπάνω δεν συνελήφθησαν λόγω μη ύπαρξης αυτοφώρου, ενώ επιπλέον εξετάζεται η εμπλοκή ενός ακόμα ατόμου, τα στοιχεία ταυτότητας του οποίου δεν έχουν ακόμα εξακριβωθεί.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από πρόσφατη καταγγελία επιχειρηματία σχετικά με αίτημα ένταξής του σε χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα του Ε.Σ.Π.Α. για φωτοβολταϊκά, που εκκρεμούσε από το 2011, με χρηματοδοτούμενο ποσό περίπου 1.500.000 ευρώ, σε τρεις δόσεις.

Από τότε ξεκίνησε η περιπέτεια του ,μια αλυσίδα δωροδοκιών με τον έναν κατηγορούμενο να τον στέλνει στον άλλον.

Σύμφωνα με τον επιχειρηματία, από την άνοιξη του 2014, σε επαφή που είχε αρχικά με έναν από τους κατηγορούμενους υπαλλήλους, του ζήτησε και έλαβε το χρηματικό ποσό των πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ, ισχυριζόμενος ότι θα μεσολαβήσει για τη διεκπεραίωση της χρηματοδότησής του.

Στη συνέχεια ο καταγγέλλων παραπέμφθηκε διαδοχικά και στους υπόλοιπους κατηγορούμενους υπαλλήλους, οι οποίοι, κατά περίπτωση, του ζήτησαν και έλαβαν διάφορα χρηματικά ποσά, προκειμένου να μεσολαβήσουν ομοίως για τη διεκπεραίωση της υπόθεσής του.

Τελικά ένας από τους κατηγορούμενους υπαλλήλους, τον παρέπεμψε στον συλληφθέντα τραπεζικό υπάλληλο της Εθνικής Τράπεζας, ο οποίος για την μεσολάβησή του ζήτησε και έλαβε αρχικά 6.000 ευρώ, ενώ κατ’ απαίτησή του άλλες 4.000 ευρώ δόθηκαν στη φοροτεχνικό σύζυγό του, η οποία συστήθηκε ως δικηγόρος.

Η περιπέτεια με το χρηματισμό δεν τελείωσε εκεί για τον επιχειρηματία Στα τέλη Δεκεμβρίου του 2015 ο τραπεζικός υπάλληλος απαίτησε την εκ νέου καταβολή χρημάτων και τελικά συμφώνησε να του δοθούν 3.000 ευρώ.

Ο επιχειρηματίας κατάλαβε ότι δεν θα ξεμπέρδευε και έκανε καταγγελία στην αρμόδια υπηρεσία της ΕΛΑΣ. Τα χρήματα προσημειώθηκαν και ορίσθηκε συνάντηση .Επενέβησαν τότε αστυνομικοί και ο 60χρονος συνελήφθη και στην κατοχή του βρέθηκαν τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Με την δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του για δωροληψία οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.






πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg