Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Συνεργασία του «Χαμόγελου του Παιδιού» με το «Ελ. Βενιζέλος»


Διαχρονική η συνεργασία του «Χαμόγελου του Παιδιού» με το «Ελ. Βενιζέλος»
Την πολυετή, επιτυχημένη και πολυεπίπεδη συνεργασία τους επισφράγισαν σήμερα, Τρίτη, σε κοινή συνέντευξη τύπου «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΔΑΑ) στο Επιχειρησιακό Κέντρο του οργανισμού στο Μαρούσι.


Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο πρόεδρος του ΔΣ του Οργανισμού κ. Κώστας Γιαννόπουλος παρουσίασε τις κοινές δράσεις που έχουν υλοποιήσει από το 2002 μέχρι σήμερα οι δύο φορείς δίνοντας έμφαση στην ανθρώπινη σχέση που έχει δημιουργηθεί όλα αυτά τα χρόνια με κοινό στόχο την ποιότητα των υπηρεσιών και το σεβασμό απέναντι στις ανάγκες των παιδιών.

Ο χώρος δημιουργικής απασχόλησης του «Χαμόγελου» στο ΔΑΑ λειτουργεί από το 2002 με βασικά χαρακτηριστικά την απασχόληση και φροντίδα του κάθε παιδιού ανάλογα με την ηλικία και τα ενδιαφέροντά του, το εξειδικευμένο προσωπικό, την απόλυτη ασφάλεια και υγιεινή του χώρου και την ατμόσφαιρα ξεγνοιασιάς και θαλπωρής που αποπνέει ο χώρος.

«Ταξιδεύουμε κάθε μήνα, όταν άρχισε να μας κουράζει τότε… συναντήσαμε εσάς. Ενας κόσμος παιδικός μέσα στον άγνωστο μεγάλο "ταξιδιωτικό χώρο", με οικοδεσπότες γεμάτους αγάπη, φροντίδα και παιδικό ενθουσιασμό. Έκτοτε τα ταξίδια μας μοιάζουν πολύ διαφορετικά» σημειώνει στο βιβλίο επισκεπτών του Παιδότοπου τον Απρίλιο του 2007 η μητέρα της Ηλέκτρας.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει συνολικά υποδεχτεί στο ΔΑΑ 64.000 μικρούς ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο, με το 2015 να έχουν απασχοληθεί δημιουργικά 5.865 παιδιά.

Για δεκάδες χιλιάδες οικογένειες ο Παιδότοπος του Αεροδρομίου αποτελεί σταθερό σημείο ψυχαγωγίας, γεγονός που εξηγεί τις ιδιαίτερες σχέσεις ζωής που έχουν δημιουργηθεί με πολλές οικογένειες των οποίων τα παιδιά, φοιτητές πια, τον επισκέπτονται ακόμα. «Τα παιδιά μας μεγάλωσαν είναι φοιτητές πια. Όμως κάθε φορά που περνάμε από το "Ελευθέριος Βενιζέλος" θυμόμαστε με νοσταλγία την υπέροχη φιλοξενία και την αγάπη που μας πρόσφερε "Το Χαμόγελο" πριν από το ταξίδι μας και πάντα ερχόμαστε να πούμε ένα "γεια" στις υπέροχες οικοδέσποινες. Ευχαριστούμε για τις όμορφες στιγμές» έγραψαν στο βιβλίο επισκεπτών του Παιδότοπου τον περασμένο Ιούλιο η Χριστιάννα και ο Στέφανος από το Βέλγιο.

Ωστόσο πέρα από τη λειτουργία του Χώρου Δημιουργικής Απασχόλησης, ο κ. Γιαννόπουλος παρουσίασε τη σημαντική συμβολή και συνεισφορά του ΔΑΑ και του ανθρώπινου δυναμικού του στον Οργανισμό, όπως χαρακτηριστικά η ανακαίνιση του Σπιτιού του Καρέα η οποία πραγματοποιήθηκε το 2009.

Παράλληλα η συνεργασία των δύο φορέων και η έντονη κοινωνική ευαισθητοποίηση που χαρακτηρίζει το αεροδρόμιο σε κάθε θέμα που αφορά στα παιδιά, αποτυπώθηκε με τη συμμετοχή του στο Amber Alert Hellas από το 2008 καθώς τη λειτουργία από το 2010 εντός του ΔΑΑ Disaster Recovery Area, που επιτρέπει στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056 και την Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000 να λειτουργούν εναλλακτικά σε περίπτωση αστοχίας του συστήματος που τις φιλοξενεί.

Από την πλευρά του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, η διευθύντρια Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ κυρία Ιωάννα Παπαδοπούλου μίλησε για την αξία της συνεργασίας των δύο οργανισμών, η οποία ξεκίνησε το 2002 και συνεχίζεται αδιάλειπτα μέχρι σήμερα, με πλήθος κοινών ενεργειών και βεβαίως για την ιδιαίτερα επιτυχημένη λειτουργία του Χώρου Δημιουργικής Απασχόλησης στο αεροδρόμιο, που προσφέρει καθημερινά χαμόγελα σε εκατοντάδες παιδιά ταξιδιωτών. Η κυρία Παπαδοπούλου τόνισε τη μεγάλη αξία για την αεροδρομιακή οικογένεια που έχει η συμπόρευση με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και προανήγγειλε τα επόμενα βήματα αυτής της ιδιαίτερα σημαντικής συνεργασίας, με υλική και οικονομική στήριξη, κοινές δράσεις και νέες πρωτοβουλίες.

Η συνέντευξη Τύπου ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των επόμενων κοινών ενεργειών των δύο φορέων, με βασικότερη τη διοργάνωση στο αεροδρόμιο της Αθήνας του 1ου Plane Pull στην Ελλάδα την άνοιξη του 2016, με ευρεία συμμετοχή της αεροπορικής κοινότητας, στοχεύοντας στην περαιτέρω ενίσχυση των δράσεων του Οργανισμού.

Το Plane Pull αποτελεί μια μεγάλη χορηγική εκδήλωση η οποία διοργανώνεται σε ετήσια βάση σε πολλά αεροδρόμια των ΗΠΑ, του Καναδά, στο αεροδρόμιο του Ντόρσετ στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο αεροδρόμιο της Μάλτας. Κατά τη διάρκεια του Plane Pull ομάδες των 25 ατόμων καλούνται να κάνουν τον καλύτερο χρόνο, τραβώντας με ειδικό ιμάντα ένα αεροπλάνο για μια απόσταση 20 μέτρων. Για τη συμμετοχή στην εκδήλωση η κάθε ομάδα καταβάλλει σχετικό χρηματικό αντίτιμο ενώ το συνολικό ποσό που θα συγκεντρωθεί θα δοθεί εξολοκλήρου στο Χαμόγελο. 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg