Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Καμμένος: Δίνουμε μάχη να μην μειωθούν οι κύριες συντάξεις

«Μπορώ να διαβεβαιώσω ότι η μάχη που δίνει η ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι να μην υπάρχει καμία μείωση στις κύριες συντάξεις και να προφυλαχθούν οι ασθενέστεροι» διαβεβαίωσε ο Πάνος Καμμένος.

Μιλώντας στον Alpha 9.89 εξήγησε ότι «εξαιρέθηκαν οι συνταξιούχοι των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας γιατί οι μειώσεις τους έφτασαν ήδη άνω του 60%. Δώσαμε μάχη για να εξαιρεθούν».

Σχολιάζοντας τα περί κυβερνητικής δυσαρέσκειας για τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Πειραιώς κατά του συμφώνου συμβίωσης ο κ. Καμμένος είπε: «Αδικείται ο κ. Σεραφείμ. Η δική του φωνή μπορεί να είναι πιο σκληρή, πιο δυνατή, πιο ακραία μερικές φορές, όμως εδώ πρόκειται για απόφαση της ιεραρχίας».

«Οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου μας δεσμεύουν όλους. Είμαι στο υπουργικό συμβούλιο αλλά είμαι και Έλληνας Ορθόδοξος» ξεκαθάρισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, τονίζοντας πως η Εκκλησία δεν είναι ακραία ούτε ομοφοβική. Εκτίμησε πως θα έπρεπε να προηγηθεί διάλογος για το θέμα πριν φτάσει στη Βουλή.

Ο κ. Καμμένος τόνισε την πολύ καλή προσωπική σχέση που έχει ο ίδιος με τον Μητροπολίτη Πειραιώς θυμίζοντας πως πρόσφατα πήγε στη γιορτή του για να του ευχηθεί από κοντά. Ως προς τον εορτασμό των Θεοφανίων στον Πειραιά είπε πως έστειλε ως εκπρόσωπο των ΑΝΕΛ τον Δημήτρη Καμμένο γιατί ο ίδιος εδώ και καιρό είχε προγραμματίσει να βρίσκεται στην φρεγάτα Κουντουριώτης.

Για τον εορτασμό των Θεοφανίων στη Σμύρνη και την μη παρουσία κυβερνητικού στελέχους είπε πως ο ίδιος προσωπικά δεν το γνώριζε, είδε όμως με συγκίνηση τις εικόνες, «ήταν γεγονός πολύ σημαντικό. Πρέπει όμως να επισημάνουμε ότι ο Σταυρός δεν πέφτει σε άλλα μέρη και σε νησιά που υπάρχει ορθόδοξος ελληνισμός και ιερέας, όπως η Ίμβρος . Εκεί οι Έλληνες υπέστησαν διώξεις απερίγραπτες».

Ο κ. Καμμένος προανήγγειλε εκδηλώσεις για τις επετείους των Γενοκτονιών Ποντίων και Αρμενίων ενώ σε ερώτηση εάν θα καλέσει τον Νίκο Φίλη, απάντησε «νομίζω ότι θα έρθει μόνος του για να αποκαταστήσει τα πράγματα».

«Κάποιος είπε ότι είμαι ακροδεξιός επειδή τίμησα τους νεκρούς στα Ίμια, αυτό δεν μου άρεσε. Ο ελληνικός λαός μας έβαλε τους ΑΝΕΛ στη Βουλή για να μπορέσουμε σε τέτοια θέματα να κρατάμε τα μπόσικα. Με την χθεσινή παρουσία μου στη φρεγάτα Κουντουριώτης θέλαμε να στείλουμε ένα μήνυμα εθνικής κυριαρχίας σε όλη την Ελλάδα, να στείλουμε το μήνυμα ότι κάποιοι εργάζονται όλες τις ημέρες του χρόνου για να είμαστε εμείς ασφαλείς» πρόσθεσε.

Ξεκαθάρισε ότι δεν εγκαταλείπει την ιδέα για τη στράτευση γυναικών και τόνισε ότι «δεν είναι κάτι που συζητείται για πρώτη φορά, είχε τεθεί το θέμα και επί Κωνσταντίνου Μητσοτάκη αλλά και ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε μιλήσει για την παλλαϊκή άμυνα».

Ο κ. Καμμένος είπε ότι «κυρίαρχος στόχος της κυβέρνησης είναι να έρθει η ανάπτυξη, να κυκλοφορήσει χρήμα στην αγορά. Έχουμε καλούς δείκτες, έχει γίνει καλή δουλειά πχ στον τουρισμό από την Έλενα Κουντουρά. Θέλω να περάσω το μήνυμα ότι η οικονομία εξαρτάται από την ψυχολογία των πολιτών. Πρέπει επίσης να επιστρέψουν τα χρήματα στις τράπεζες, αυτή τη στιγμή στα σεντούκια υπάρχουν 45 δισ. και 160 δισ. στο εξωτερικό, να φορολογηθούν όσα δεν φορολογήθηκαν. Να πάρει μπρος η αγορά, να επαναφέρουμε την εμπιστοσύνη στους πολίτες».

Τόνισε ότι «πρέπει να γίνουν επενδύσεις, τομείς του δημοσίου πρέπει να περάσουν στον ιδιωτικό τομέα και μέρος της ακίνητης περιουσίας. Και στην αμυντική βιομηχανία και στον τουρισμό, πρέπει να είμαστε πιο ελαστικοί. Βασικός συντελεστής είναι το θέμα της φορολογίας, δεν μπορεί να είναι διπλάσια ή τριπλάσια σε σχέση με τις χώρες που συνορεύει η χώρα μας, πρέπει να είναι δίκαιη η φορολογία. Με τις επενδύσεις θα αντιμετωπιστεί η ανεργία» κατέληξε.








Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg