Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Επιχείρησε να εισβάλει σε αστυνομικό τμήμα στο Παρίσι


Νεκρός άνδρας που επιχείρησε να εισβάλει σε αστυνομικό τμήμα στο Παρίσι
Συναγερμός σήμανε ξανά το μεσημέρι της Πέμπτης στο Παρίσι. Ανήμερα της πρώτης επετείου από την πολύνεκρη επίθεση στο Charlie Hebdo, σημειώθηκε επεισόδιο με πυροβολισμούς στο 18ο διαμέρισμα του Παρισιού.

 Ένοπλος που προσπάθησε να εισβάλλει σε αστυνομικό τμήμα σκοτώθηκε από τις σφαίρες αστυνομικών.

Ο άνδρας προσπάθησε να μπει μέσα σε αστυνομικό τμήμα στη συνοικία Γκουτ ντ'Ορ της γαλλικής πρωτεύουσας, κραδαίνοντας ένα μαχαίρι. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η ζώνη, την οποία φορούσε ο άνδρας και που οι αρχές θεώρησαν ως ζώνη με εκρηκτικό, τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν ψεύτικη. Την πληροφορία, μάλιστα, επιβεβαίωσε πριν από λίγο το Υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε ότι ο επιτιθέμενος στο αστυνομικό τμήμα του Παρισιού ήταν οπλισμένος με μαχαίρι ενώ φέρεται ότι φώναξε Αλλάχ Ακμπάρ την ώρα που αποπειράθηκε να επιτεθεί σε έναν αστυνομικό.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο επιτιθέμενος δέχθηκε δύο με τρεις πυροβολισμούς ενώ βρισκόταν στο δρόμο και στη συνέχεια περικυκλώθηκε από τις δυνάμεις της τάξης.

Στο μεταξύ, έναν ακριβώς χρόνο μετά την επίθεση εναντίον της σατιρικής γαλλικής εφημερίδας Charlie Hebdo, ο πρόεδρος της χώρας, Φρανσουά Ολάντ, κάλεσε σήμερα τις γαλλικές υπηρεσίες ασφαλείας να συνεργάζονται καλύτερα για την αντιμετώπιση της τρομοκρατικής απειλής, επιβεβαιώνοντας ότι η σχετική νομοθεσία θα ενισχυθεί.

«Η σοβαρότητα της απειλής απαιτεί να αυξήσουμε ακόμη περισσότερο τη στράτευση μας» δήλωσε σε ομιλία του ενώπιον στελεχών της αστυνομίας, της χωροφυλακής και του στρατού. Σημειώνεται ότι το 2015 το Παρίσι επλήγη από δύο μεγάλες τζιχαντιστικές επιθέσεις που στοίχισαν συνολικά τη ζωή σε 147 ανθρώπους, ενώ προκάλεσαν τον τραυματισμό εκατοντάδων και οδήγησαν τον Φρανσουά Ολάντ να κάνει μια στροφή στο ζήτημα της ασφάλειας, ενθαρρυμένος από τον πληθυσμό και τις επικρίσεις για τις αδυναμίες των υπηρεσιών ασφαλείας.




πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg