Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Συνελήφθη στις ΗΠΑ ο "ψευτογιατρός"

Συνελήφθη στις ΗΠΑ ο απατεώνας «γιατρός» Γιάννης Κ. ο οποίος με πλαστό πτυχίο ιατρικής είχε κάνει για τουλάχιστον 13 χρόνια καριέρα φθάνοντας στην θέση του Διευθυντή Γενικής Ιατρικής στο Περιφερειακό Ιατρείο Σκύρου.

Σε βάρος του απατεώνα έχει εκδοθεί Ευρωπαϊκό Ένταλμα σύλληψης καθώς έχει ήδη καταδικασθεί ερήμην σε 22 χρόνια φυλάκισης με την κατηγορία της πλαστογραφίας. Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα που έγινε σε βάρος του, οι τίτλοι σπουδών από Πανεπιστήμιο της Ρώμης που χρησιμοποιούσε ήταν πλαστοί.

Ο ψευτογιατρός συνελήφθη στις ΗΠΑ για παραβίαση του χρόνου παραμονής και πρόκειται να κινηθούν οι διαδικασίες έκδοσης του.

Η ιστορία της απάτης με πρωταγωνιστή τον « γιατρό με τη Ferrari και το ιδιωτικό αεροπλάνο » όπως είχε γίνει γνωστός λόγω της πολυτελής ζωής που έκανε, ξεκίνησε το 1993 ,όταν απέκτησε την άδεια άσκησης επαγγέλματος από την διεύθυνση δημόσιας υγείας νομού της περιφέρειας.

Το 1999 κατέθεσε τους« τίτλους σπουδών» του στο υπουργείο Υγείας. Ο απατεώνας-γιατρός παρίστανε επιπλέον και τον πλαστικό χειρούργο και διατηρούσε ιατρείο στο κέντρο της Αθήνας.

Η απάτη αποκαλύφθηκε το 2014 μετά από καταγγελία πολίτη και ανακλήθηκε ο διορισμός του.

πό τον έλεγχο που έγινε ε διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε γιατρός με πτυχίο σε αυτό το όνομα στο πανεπιστήμιο της Ρώμης, όπως δεν υπήρχε και στον τίτλο ειδικότητας. Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι εκτός από το γεγονός ότι όλα τα πιστοποιητικά του ήταν πλαστά, κυκλοφορούσε με τρία ΑΦΜ και τρεις αστυνομικές ταυτότητες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg