Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Μπουρκίνα Φάσο: Έφοδος στο ξενοδοχείο Splendid για την απελευθέρωση ομήρων

Μπουρκίνα Φάσο: Έφοδος στο ξενοδοχείο Splendid για την απελευθέρωση ομήρων

Σφοδρά πυρά ακούγονται στους πάνω ορόφους του ξενοδοχείου Splendid, στην πρωτεύουσα της Μπουρκίνα Φασο, όπου είναι σε εξέλιξη επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας της χώρας για την εξουδετέρωση των τρομοκρατών.

Ο υπουργός Εσωτερικών Σιμόν Κομπαορέ ανακοίνωσε ότι μέλη της πυροσβεστικής υπηρεσίας βρήκαν 10 σορούς στην ταράτσα του εστιατορίου απέναντι από το ξενοδοχείο. Οι δυνάμεις ασφαλείας συνεργάζονται με τις γαλλικές ειδικές δυνάμεις για την ανάκτηση του ελέγχου του ξενοδοχείου, πρόσθεσε.

Τριάντα άνθρωποι μπόρεσαν να βγουν σώοι από το ξενοδοχείο Splendid, ενώ 33 τραυματίες διακομίσθηκαν στα πλησιέστερα νοσοκομεία.

Ανάμεσα στους 30 ανθρώπους που βγήκαν σώοι είναι ο υπουργός Εργασίας Κλεμάν Σαγουαντόγκο ο οποίος βρισκόταν στο ξενοδοχείο τη στιγμή της επίθεσης.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε οργάνωση που συνδέεται με την αλ Κάιντα.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ καταδίκασε την επίθεση, λέγοντας  ότι γαλλικές δυνάμεις παρέχουν την υποστήριξή τους στις δυνάμεις της χώρας.



Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg