Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Κλίμα "αναμονής¨από το Μαξίμου για το θέμα Καμμένου - Μουζάλα

Μία εβδομάδα μετά την ενδοκυβερνητική κρίση που πυροδότησε το αίτημα Καμμένου για παραίτηση Μουζάλα, για το ολίσθημα της αναφοράς στην ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία», το κλίμα δείχνει να έχει εκτονωθεί σε μεγάλο βαθμό.
Θεωρητικά εκκρεμεί και μια πιο αναλυτική συζήτηση μεταξύ Τσίπρα - Καμμένου με την επιστροφή του δεύτερου από τις ΗΠΑ. Η στήριξη στο πρόσωπο του Γιάννη Μουζάλα από κυβερνητικά στελέχη και τον ΣΥΡΙΖΑ είναι πάντως περισσότερο από εμφανής. Μέχρι και ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης είπε ότι τυχόν απομάκρυνση Μουζάλα θα συνιστούσε αναίτια και άδικη «ανθρωποθυσία».
Από το Μαξίμου υπογραμμίζουν ότι η προσπάθεια και από τις δύο πλευρές είναι να μην φτάσουν τα πράγματα στα άκρα, δεδομένου ότι υπάρχουν πιεστικές προτεραιότητες αυτή τη στιγμή με κορυφαίο το προσφυγικό. Ως ένδειξη δε για τις διαθέσεις Καμμένου κρατούν και την αναφορά του σε τηλεοπτική συνέντευξη ότι δεν έχει πρόβλημα με τον Μουζάλα ως προς τους χειρισμούς του στο προσφυγικό.
Επισημαίνουν δε ότι δεν αλλάζεις έναν «πολύτιμο» υπουργό την κρίσιμη ώρα, πόσο μάλλον όταν έχει κάνει σοβαρή δουλειά. Ταυτόχρονα πάντως φροντίζουν, προς χάριν των ισορροπιών, να επισημαίνουν ότι και ο Καμμένος έχει κάνει σοβαρή δουλειά στο προσφυγικό.
Με άλλα λόγια από το Μαξίμου εκπέμπεται κλίμα αναμονής μιας τελικής διευθέτησης μεταξύ Τσίπρα - Καμμένου, η οποία θα έχει αίσιο τέλος. Με δεδομένο όμως ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να αναβαθμίσει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, προκειμένου να αναλάβει το βάρος υλοποίησης της συμφωνίας, μετατρέποντάς το σε αυτόνομο υπουργείο, είναι με ερωτηματικό πώς θα δεχτεί ο Καμμένος την επακόλουθη αναβάθμιση Μουζάλα, αν κι εφόσον ο τελευταίος παραμείνει και δεν παραιτηθεί για δικούς του λόγους, όπως έχει ακουστεί τις τελευταίες μέρες.
Σε κάθε περίπτωση η κυβερνητική κρίση δείχνει προσώρας να έχει αποσοβηθεί, ωστόσο ανέδειξε από τη μία τις ανησυχίες πολιτικής επιβίωσης που έχει ο κυβερνητικός εταίρος (οι οποίες μάλλον με την πρώτη ευκαιρία θα επανέλθουν), από την άλλη τη δυσκολία για μια άμεση κυβερνητική διεύρυνση σε περίπτωση που ο παραπάνω κυβερνητικός εταίρος… «τα βροντήξει» για να διασωθεί. 



(Οι πληροφορίες από το "ΠΟΝΤΙΚΙ")

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg