Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

"Έρχεται" η ψευδαίσθηση πως ένας ερωτικός σύντροφος είναι ακριβώς όπως τον φανταζόμαστε


Για πολλά έχουν κατηγορήσει την βιομηχανία του πορνό. Κανείς όμως δεν μπορεί να αρνηθεί όχι μόνον ότι πρόκειται για μια από τις επικερδέστερες δραστηριότητες διεθνώς και ότι έχει την επιβιωτική δύναμη να προσαρμόζεται στις ανάγκες των καιρών.

Δεν είναι λοιπόν καθόλου τυχαίο πως πρόκειται για ένα εμπορικό πεδίο που έχει αγκαλιάσει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στην σύγχρονη τεχνολογία. Αν θέλει να δει κανείς σήμερα το μέλλον της, δεν έχει παρά να κοιτάξει μέσα από ένα ζευγάρι ειδικών γυαλιών της εικονικής πραγματικότητας.

Υπολογίζεται ότι σε λίγα χρόνια, η ψευδαίσθηση πως ένας ερωτικός σύντροφος, ακριβώς όπως τον φανταζόμαστε στην όψη, είναι έτοιμος να μας ικανοποιήσει κάθε επιθυμία, θ’ αφορά στον μέσο χρήστη του διαδικτύου.

Και αυτό θα συμβεί διότι οι ειδικοί της βιομηχανίας διαβλέπουν ότι πρόκειται για έναν τομέα που θα γνωρίσει τρομερή άνθηση, αν και ακόμα είναι σχεδόν στα σπάργανα.
Όχι μόνον αυτό. Θεωρείται δεδομένο ότι για να μπορέσει η εικονική πραγματικότητα να επιβληθεί στην καθημερινότητά μας θα βρει την καθιέρωσή της μέσα από την πορνογραφία. Είναι μια αμοιβαία ωφέλιμη σύμβαση.

 
Σύμφωνα με τις σχετικές έρευνες, μέχρι το 2025 η εικονική πραγματικότητα του σεξ θα είναι η τρίτη σε τζίρο μετά τα βιντεοπαιχνίδια και τα αθλητικά, φτάνοντας το ένα δις δολάρια. Οι αναλυτές μάλιστα υποστηρίζουν ότι θα φέρει την ίδια επανάσταση με τα κινητά τηλέφωνα την δεκαετία του ’90. 

Η παροχή νέων δυνατοτήτων σε περιεχόμενο με πορνογραφική κατεύθυνση θα δώσει τρομερή ώθηση στις πωλήσεις των ειδικών αξεσουάρ της εικονικής πραγματικότητας αλλά θα ανανεώσει και την βιομηχανία του πορνό. Το στοίχημα στην συγκεκριμένη περίπτωση θα είναι να πείσει κανείς τους καταναλωτές να αγοράσουν κάτι, μιας και χάρις στο διαδίκτυο όλα υπάρχουν δωρεάν, κάτι που έχει πλήξει λ.χ. τις πωλήσεις βίντεο. 

Για να μπορέσει όμως κανείς να βιώσει την εμπειρία της virtual reality πρέπει να εξοπλιστεί με νέες συσκευές, συνεπώς ανοίγονται νέοι δρόμοι. Επειδή η παραγωγή του περιεχομένου αυτού είναι πολύ δαπανηρή, οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα όπως η Virtualrealporn έχει βρει την λύση της χρηματοδότησης μέσα από συνδρομές. 

Χρειάζονται και ειδικές κάμερες για την κινηματογράφηση που να μπορούν να δώσουν την αίσθηση της τρίτης διάστασης και έτσι η εταιρεία αναγκάστηκε να φτιάξει τις δικές της, προχωρώντας στην καινοτομία.

 
Οι εταιρείες γίγαντες της τεχνολογίας, από την άλλη, τρίβουν τα χέρια τους διότι προσπαθούν να φέρουν πιο κοντά αυτού του τύπου τις εφαρμογές στον σημερινό χρήστη που αρκείται στα τάμπλετ, τους υπολογιστές και τα κινητά. 

Έχοντας επενδύσει ήδη πολύ χρήμα για τον τομέα του entertainment, βρήκαν το πάτημα να περάσουν και σε κάτι καλύτερο. Με την εικονική πραγματικότητα, ο χρήστης πιστεύει ότι βρίσκεται σε ένα πραγματικό περιβάλλον. Αν σε αυτό προσθέσετε και ειδικά ερωτικά αξεσουάρ που θα κατασκευάζονται από εταιρείες όπως η Lovesense, τότε η εμπειρία πρέπει να είναι συναρπαστική. 

Όπως λένε οι ειδικοί θα είναι σαν να μπορεί κανείς να σκηνοθετήσει αλλά και να συμμετάσχει στα πιο τρελές φαντασιώσεις του. Και μάλιστα να το κάνει με απόλυτη ασφάλεια από το σαλόνι του σπιτιού του. Σε έναν κόσμο που όλα γίνονται απειλητικά, αυτή η επιλογή όσο μοναχική και αν είναι, σίγουρα θα βρει απήχηση σε μεγάλο κοινό.

 
Η Lovesense που είχε την ευφυή στρατηγική να συγχρονίσει την χρήση των αξεσουάρ της με την πλοκή στις ερωτικές ταινίες (όπως ακριβώς δουλεύουν οι υπότιτλοι) αποφάσισε μάλιστα να συνεργαστεί με την Virtualrealporn, πιστεύοντας ότι η κοινή πορεία θα τους αποφέρει τεράστια κέρδη. 

Από την άλλη βέβαια οι ψυχολόγοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Ήδη πολλοί χρήστες του διαδικτύου καταφεύγουν σε ειδικούς μιας και έχουν εθιστεί σε τέτοιο βαθμό στο ερωτικό περιεχόμενο της ψηφιακής τεχνολογίας, που δεν τους αρέσει το πραγματικό σεξ. 

Με λίγα λόγια αν κάποιος μπορεί να δει τις πλέον ακραίες ερωτικές περιπέτειες στην οθόνη, το να καταλήξει στο κρεβάτι με το έτερον ήμισυ και να κάνει μια από τα ίδια δεν του λέει τίποτα. Τι θα συμβεί λοιπόν όταν στις επιλογές κάποιου προστεθεί και η εικονική πραγματικότητα που είναι αφάνταστα πιο ισχυρή από το ίντερνετ;
 
Κανένας δεν μπορεί να ξέρει και είναι σίγουρο ότι το ποτάμι της τεχνολογίας δεν γυρίζει πια πίσω. Και όπως μάθαμε να ζούμε με άλλες τεχνολογικές εφαρμογές πιθανώς να συμβεί και το ίδιο με την virtual reality. 

Υπάρχει μάλιστα και η άποψη ότι πολλοί άνθρωποι που αντιμετωπίζουν σεξουαλικά προβλήματα θα μπορέσουν να βρουν μια δίοδο εκτόνωσης. Το ίδιο υποστηρίζουν και όσοι ασχολούνται με τα sexbots, δηλαδή τα ρομπότ που θα έχουν τον ρόλο του ερωτικού συντρόφου και ήδη έχουν αρχίσει να παράγονται και να κυκλοφορούν στην αγορά. 

Ακόμα δεν είναι τόσο τελειοποιημένα αλλά όσο περνάει ο καιρός η μορφή τους και η ομιλία το γίνεται όλο και πιο φυσική. Κάπως έτσι λοιπόν μέσα σε λίγα χρόνια θα περάσουμε από τις οθόνες των υπολογιστών σε μια νέα γενιά εφευρέσεων που σίγουρα θα αλλάξουν τον τρόπο που βλέπουμε το σεξ.

 




Ελπίδα Φίλη
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg