Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Κλείνει μετά από «απειλή» το γερμανικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη



Προληπτικά κλειστή θα παραμείνει η γερμανική πρεσβεία στην Άγκυρα και το προξενείο στην Κωνσταντινούπολη λόγω συγκεκριμένων πληροφοριών...

... που έλαβαν οι γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών για σχεδιασμό τρομοκρατικής επίθεσης σε βάρος των διπλωματικών αποστολών της χώρας στην Τουρκία.

Κλειστά θα παραμείνουν και τα γερμανικά σχολεία στις δύο πόλεις.

«Χθες [Τετάρτη] το βράδυ, οι αρχές ασφαλείας μας έλαβαν αρκετές συγκεκριμένες και πολύ σοβαρές πληροφορίες ότι προετοιμάζονται τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον των αντιπροσωπειών μας στην Τουρκία» δήλωσε ο Στάινμαγερ σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο.

To γερμανικό προξενείο βρίσκεται σε κεντρικότατο σημείο της Κωνσταντινούπολης, πολύ κοντά στην Ταξίμ και στη Λεωφόρο του Πέραν.

Η γερμανική διπλωματική αποστολή ενημέρωσε την Πέμπτη πως θα κλείσει μετά από πληροφορίες για ενδεχόμενη τρομοκρατική απειλή που «δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν οριστικά», όπως αναφέρθηκε σε mail του προξενείου.

Ο συναγερμός για επιθέσεις στην Τουρκία παραμένει, μετά και το μακελειό την Κυριακή. Την ευθύνη για την επίθεση στην Άγκυρα ανέλαβαν τα «Γεράκια του Κουρδιστάν» την Πέμπτη.

H γερμανική πρεσβεία στην Τουρκία είχε εκδώσει από την Τρίτη προειδοποίηση για κίνδυνο νέων επιθέσεων στην τουρκική πρωτεύουσα.

Υπενθυμίζεται ότι στην επίθεση καμικάζι στην Κωνσταντινούπολη τον Ιανουάριο τα περισσότερα θύματα ήταν γερμανοί τουρίστες και, έκτοτε, το Βερολίνο είναι ακόμη πιο «ευαίσθητο» για απειλές στην Τουρκία.






πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
HELLAS 2 NEWS blogg